Condamnare ridicolă pentru doi bărbați care au ucis cu bestialitate un câine fără stăpân

Data actualizării: Data publicării:
caine

Doi bărbaţi au fost condamnaţi de Judecătoria Constanţa la câte opt luni de închisoare cu suspendare pentru cruzime faţă de animale, după ce, la începutul anului trecut, au lovit cu o lopată un câine fără stăpân şi au asmuţit asupra sa un câine de luptă, până când animalul respectiv a fost ucis. O condamnare mult prea mică față de cruzimea de care au dat dovadă. În alte țări din Occident, pedeapsa pentru astfel de fapte este închisoare cu executare.

Judecătoria Constanţa a decis condamnarea lui Eugen Laurenţiu Vâlciu şi a lui Cristian Gabriel Chiriţă la câte opt luni de închisoare cu suspendare pentru comiterea infracţiunii de cruzime faţă de animale.

De asemenea, în acelaşi dosar, instanţa a aplicat unui minor măsura educativă a supravegherii pe o perioadă de trei luni, pentru aceeaşi infracţiune.

Decizia Judecătoriei Constanţa nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel la Curtea de Apel Constanţa.

În luna martie a acestui an, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa au dispus trimiterea în judecată a lui Eugen Laurenţiu Vâlciu, a lui Cristian Gabriel Chiriţă şi a unui minor pentru sâvârşirea infracţiunii de cruzime faţă de animale.

Anchetatorii au stabilit că, pe data de 7 februarie 2016, cele trei persoane s-au deplasat pe strada Mircea cel Bătrân din comuna Lumina, iar acolo cei doi adulţi au lovit în repetate rânduri cu o lopată pe care o aveau asupra lor, un câine fără stăpân, iar un câine de luptă, ţinut în lesă de minorul respectiv şi la comanda acestuia, a atacat şi muşcat de gât câinele fără stăpân.

După ce animalul a murit, ei l-au pus într-un sac, l-au aşezat în portbagajul autoturismului şi au părăsit locul faptei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri