Condamnat după ce și-a ucis soţia pentru că nu era bună gospodină

Data actualizării: Data publicării:
<> on February 17, 2016 in Manaus, Brazil.
Foto: Guliver / GettyImages

Curtea de Apel Alba Iulia a majorat, joi, la zece ani de închisoare pedeapsa pentru bărbatul acuzat că şi-a ucis în bătaie soţia, pentru că „nu era era bună gospodină”. Iniţial acesta fusese condamnat de Tribunalul Alba la doar patru ani şi patru luni de detenţie.

<> on February 17, 2016 in Manaus, Brazil.
Foto: Guliver / GettyImages

Purtătorul de cuvânt al Curţii de Apel Alba Iulia, Comsin Muntea, a declarat, joi, pentru News.ro, că instanţa a admis apelul formulat de Parchetul Tribunalului Alba împotriva sentinţei din 6 martie pronunţată de Tribunalul Alba în cazul bărbatului acuzat că şi-a ucis în bătaie soţia, a desfiinţat în parte hotărârea atacată şi a majorat pedeapsa dată acestuia de la patru ani, patru luni şi 20 zile închisoare la zece ani de închisoare.

Decizia Curţii de Apel Alba Iulia este definitivă.

Aurel Ruginosu, în vârstă de 59 de ani, din satul Reciu, comuna Gârbova, a fost trimis în judecată pentru că în octombrie 2016 şi-ar fi ucis soţia în bătaie, motivând că excesul de furie a avut loc după ce a găsit-o pe femeie beată şi fără să se fi ocupat de treburile gospodăreşti. Bărbatul a fost imediat reţinut de poliţişti şi şi-a recunoscut fapta.

Potrivit anchetatorilor, bărbatul s-a întors în ziua respectivă de la slujbă şi a constatat că soția sa, care consuma în mod excesiv alcool, neglijând activitățile gospodărești, nu preparase nimic de mâncare. Bărbatul a luat-o la bătaie pe femeie şi a lovit-o inclusiv cu obiecte contondente, iar apoi în timpul nopţii aceasta a decedat.

În primă instanţă, Tribunalul Alba l-a condamnat pe Aurel Ruginosu la patru ani, patru luni şi 20 zile închisoare, instanţa motivând că a reţinut circumstanţe atenuante în favoarea inculpatului.

Instanţa va reţine în favoarea inculpatului circumstanţa atenuantă cu referire la împrejurările în care inculpatul a comis fapta, respectiv la faptul că elementul declanşator al acţiunii sale au fost frustrarea şi furia acumulate de-a lungul căsniciei cu o persoană care, dincolo de faptul că era o mare consumatoare de alcool, nu se ocupa de treburile gospodăreşti. Departe de a oferi o scuză inculpatului pentru comportamentul său, instanţa apreciază că fapta acestuia nu-l caracterizează pe inculpat ca pe o persoană lipsită de respect pentru valoarea supremă în ierarhia drepturilor omului, care este dreptul la viaţă”, se arăta în motivarea Tribunalului Alba.

Decizia Tribunalului Alba a fost atacată de procurori, iar apelul s-a judecat la Curtea de Apel Alba Iulia.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri