Condamnat la închisoare pentru că și-a închiriat garsoniera

Data publicării:
gratii inchisoare detentie sursa foto digi24

Un bărbat de 43 de ani din Brăila va merge la închisoare după ce a fost găsit vinovat de evaziune fiscală de 72 de lei. Motivul? A închiriat garsoniera fără acte.

Trimis în judecată în luna februarie, Ştefan Laurenţiu Norocea a fost condamnat la o pedeapsă de 1 an, 2 luni şi 10 zile de închisoare. Cu toate că a achitat datoria către ANAF de 72 de lei și a recunoscut acuzația, el nu a scăpat de închisoare, scrie presa locală.

Brăileanul și-a închiriat garsoniera, anul trecut, contra sumei de 550 de lei pe lună și a fost pârât la poliţie chiar de chiriaş, pentru că nu a dat imobilul spre închirere fără acte. Femeia care s-a mutat în locuința acestuia s-a împăcat cu concubinul ei și s-a mutat după o lună, însă proprietarul a refuzat să-i restituie garanția, așa că a sunat la poliție.

Nu doar acest dosar l-a băgat la închisoare. Pedeapsa propriu-zisă a fost de opt luni de închisoare, dar bărbatul mai avea o condamnare de 1 an de închisoare, cu suspendare sub supraveghere, aplicată în anul 2015 de o instanţă din Galaţi, pentru refuzul sau sustragerea conducătorului auto de la prelevarea de mostre biologice.

Tribunalul Brăila a dispus, potrivit legii, revocarea suspendării executării pedepsei sub supraveghere, rezultând astfel, pedeapsa de 1 an, 2 luni şi 10 zile de închisoare.

El a mai fost a fost obligat și la plata cheltuielilor de judecată de 200 lei.

Brăileanul mai are o şansă să scape de închisoare la Curtea de Apel Galaţi, instanţa care va judeca apelul împotriva sentinţei pronunţate de Tribunalul Brăila.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri