Condamnată la închisoare pentru că a luat credite pe numele colegilor

Data actualizării: Data publicării:
160817_ilustratie_bani_11_INQUAM_Octav_Ganea
Foto: Inquam/Octav Ganea

O angajată a Spitalului din Târnăveni a fost condamnată definitiv la trei ani de închisoare cu suspendare pentru că a obţinut credite pe numele unor colegi, folosind acte false realizate pe baza unor informaţii la care avea acces prin atribuţiile de serviciu. În total, femeia a luat 12 credite, în valoare de peste 355.000 de lei, relatează News.ro.

bani
Foto: Inquam Photos/Octav Ganea

Claudia Bota, angajată în cadrul Spitalului Municipal Târnăveni - Serviciul Resurse Umane, a fost condamnată de Curtea de Apel Alba Iulia la trei ani de închisoare cu suspendare pentru comiterea infracţiunilor de folosire în mod direct de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii în scopul obţinerii de bani, înşelăciune, fals intelectual, fals material în înscrisuri oficiale, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi uz de fals. 

Potrivit DGA, în perioada martie 2015 - aprilie 2016, Bota Claudia „a indus în eroare, prin mijloace frauduloase, reprezentanţii C.A.R. C.F.R. Cluj - Sucursala Teiuş cu ocazia perfectării unui număr de 12 contracte de credit în valoare totală de 355.000 lei”.

Femeia este acuzată că a întocmit în fals cereri de credit în numele unor persoane fizice, fără acordul sau cunoştinţa acestora, depunând în acest sens adeverinţe de salariu pe care le-a falsificat. Totodată aceasta a depus angajamente de plată din partea unor giranţi, angajaţi ai spitalului, fără cunoştinţa acestora, însoţite de adeverinţe de salariat falsificate.

„Adeverinţele au fost completate de către inculpată prin folosirea datelor nedestinate publicităţii, obţinute în cadrul atribuţiilor de serviciu”, anunţă DGA.

Claudia Bota a fost cercetată în stare de arest la domiciliu şi a fost trimisă în judecată în 21.10.2016.

În acelaşi dosar, a fost judecată şi o altă femeie, casier al C.A.R. C.F.R. Cluj – Sucursala Teiuş, care a predat sumele de bani acordate cu titlu de împrumut altei persoane decât titularilor de contract.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri