Conducerea Spitalului de Arși a ajuns după gratii

Data publicării:
spitalul de arsi

„Nu s-au făcut operaţii ilegal. Operaţiile sunt legale, fac parte din obiectul de activitate al spitalului”, a declarat jurnaliștilor avocatul Mihail Ștroangă.

Anchetatorii spun că doctorii esteticieni primeau bani drept mită şi foloseau aparatura sau sălile de operaţie de la Spitalul de Arşi. Pacienţii primeau dignostice false, pentru ca intervenţiile să poată fi apoi decontate. Apărătorii spun însă că pentru banii primiţi în cabinetele particulare suspecţii emiteau facturi, iar logistica spitalului de stat era închiriată contra cost.

Nu poate să existe diagnostic fals în ideea procurorului. Procurorul nu are cunoştinţe medicale.

Banii găsiţi acasă...sunt doctori, profesează de ani de zile, toată lumea are un...zeci de mii de euro? Nu ştiu ce au găsit la alţii. La clientul meu n-au găsit decât o sumă mică, se justifică”, a spus avocatul Mihail Ștroangă.

Judecătorii au considerat, însă, că nu se justifică. Nicolae Antohi, şeful secţiei de chirurgie plastică, Vitalie Stan, managerul Spitalului de Arşi, dar şi medicul Cristina Isac, au fost arestaţi preventiv.

Mesajele de mulţumire nu contenesc pe site-ul Cristinei Isac, un renumit estetician, ajuns acum în arest, după zecile de operaţii pe care le-a făcut:

„Este un doctor si un om desăvârşit. Îi mulţumesc pentru profesionalismul, grija şi căldura cu care m-a tratat de fiecare dată! Îi doresc multă sănătate atât dânsei, cât şi doamnei doctor Aurelia Isac! Vă multumesc, d-ra doctor!”

„Încă de la consultaţie am fost pe aceeași lungime de undă. Acum am aproape trei săptămâni de la operatie şi SÂNII PERFECŢI!”

În conturile sale procurorii ar fi găsit 700 de mii de euro, iar în clinica privată, în plicuri, alţi 170 de mii. Anchetatorii spun că doctoriţa obişnuia să depună bani în bancă la fiecare două zile. Precaută, mereu ar fi alimentat conturile cu sume mai mici de 15 mii de euro ca să nu atragă atenţia Oficiului pentru Spălarea Banilor.

Ceilalţi medici vor fi cercetaţi în libertate. Teoretic, medicii care au rămas în libertate se pot întoarce la serviciu, să aibă grijă de pacienţii lor. Procurorii le interzic însă să ia legătura unii cu alţii. Conform procurorilor, şi ei ar fi luat mită între 400 şi 3.500 de euro de la fiecare pacient.

Traian Băsescu: Frauda de la Spitalul de Arși nu este o excepție

Şeful statului vorbeşte de o veritabilă mafie care ar profita ilegal de banii din sănătate. Un sistem care, în opinia liderului de la Cotroceni, ar fi contribuit la respingerea Legii sănătăţii propuse în ianuarie 2012. Atunci, Guvernul Boc a renunţat la proiectul de lege în urma protestelor de susţinere a lui Raed Arafat.

Ce s-a întâmplat la Spitalul de Arși din Bucureşti nu este un caz izolat. Degeaba ies propagandiștii curățeniei sectorului care ne spun cât de curat este sectorul și că a fost un accident. Fondurile de sănătate sunt fraudate în spitale în mod consecvent și aproape generalizat. Singura soluție este îndreptarea către soluția de modernizare a sistemului de management al sistemului de sănătate. Cât timp mafia din sănătate blochează introducerea cardului de sănătate, sistemul va fi în continuare fraudat. Am mult respect pentru doctori, dar îi asigur că dacă nu ar fi respins atât de vehement legea sănătății propusă în ianuarie 2012, ar fi încasat tot atât cât încasează acum în condițiile în care au riscul procurorului. Numai că nu s-a vrut”, a declarat duminică președintele Traian Băsescu.

O poziție similară exprimase deja de vineri, într-o conferință de presă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri