Contrabandă cu protecţie la nivel înalt. Fostul subprefect de Vrancea, implicat în dosarul Jîtea

Data publicării:
1603 20liviu 20jitea-55119

În dosar, SRI monitorizat transporturi care însumează 800.000 de litri de alcool.

Fotografiile de la filaje şi interceptările telefonice ar dovedi, spun procurorii, că Liviu Jîtea coordona o grupare specializată în evaziune fiscală. Conform acuzării, suspecţii produceau şi comercializau alcool fără a plăti taxele. Procurorii mai spun că transporturile ilegale depistate de autorităţi erau trecute cu vederea.

Interceptări în dosarul lui L. Jîtea

Milea Raluca: Pe mine m-a chemat Liviu acuma până la el! (..) Că mie mi-a zis ceva Lucian, că i-ar fi zis Dragoş de la Vamă… că e rachiu şi prejudiciul ar fi de vreo 16 milioane!

Ciubotaru Leontin: Na! Şi ăsta a zis că-s ăştia trei de la Galaţi care au zis, zice: „Îţi dăm o amendă atâta şi cu asta basta! De o sută de milioane şi nu te băgăm în tribunal!" Să vedem cum ies probele la vama de la unde o duc ei… de la laboratorul vămii! (...) A zis că asta să aranjăm noi!

Sursa: referat DIICOT

Din interceptări mai reiese şi că milionarul ar avea relaţii la nivel înalt, afirmă parchetul. Procurorii dau ca exemplu un transport de o mie de litri de alcool, afacere în care ar fi fost implicat şi subprefectul de Vrancea. Iar cel care a intermediat intervenţia ar fi fost nimeni altul decît fratele fostului deputat Alin Trăşculescu.

Interceptări în dosarul lui L. Jîtea

Milea Raluca: Stabileşte-mi cât se poate de repede o întâlnire cu… băiatu' ăla, Sorin Hornea (subprefect de Vrancea)! (...) Să nu te plimbe! Să fie în seara asta!

Sorin Trăşculescu: Nu mă plimbă, mă! Aşa de urgent?

Sursa: referat DIICOT

Imediat după această discuţie, oamenii milionarului au luat legatura cu subprefectul, care a mers la firma lui Liviu Jîtea, mai spun anchetatorii. La subprefect, Jîtea ar fi apelat atunci când omul de afaceri nu reuşea să primească informaţii directe despre controalele care îl vizau.

Interceptări în dosarul lui L. Jîtea

Domnul : Ce poţi să faci la şase dimineaţa la serviciu? Munceşti! De voie, de nevoie câteodată!

Jitea Mircea-Liviu: A! Şi de nevoie trebuie să mă duc?

Domnul : Aha! (râde - n.n.)

Jitea Mircea-Liviu: Mâine dimineaţă?

Domnul : Da.

Sursa: referat DIICOT

Liviu Jîtea a fost arestat preventiv pentru 29 de zile, împreună cu mai mulţi angajaţi ai săi. Omul de afaceri este acuzat de evaziune fiscală, faptă pedepsită cu până la 15 ani de închisoare.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri