Contract de 27 de milioane de lei blocat de procurori

Data publicării:
automat bilete cluj

Procurorii au deschis o anchetă la doi ani după ce primăria Cluj-Napoca a atribuit contractul de modernizare a transportului în comun, finanţat din bani europeni, către două firme din Braşov. Programul prevedea instalarea a zeci de aparate automate de emitere a tichetelor şi a peste 500 de validatoare. De asemenea, urma să fie modernizate staţiile de autobuz din oraş.

O firmă care a pierdut licitaţia a făcut o contestaţie împotriva firmei care a fost desemnată câştigătoare, că ar fi folosit un document fals și în această situaţie documentul a fost trimis şi la DLAF şi la DNA”, spune Liviu Dragnea, Ministrul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice.

Noi am luat ceea ce au depus cu ştampila autorităţilor statului, deci până la înscrierea în fals ori la o decizie a unei instanţe de judecată licitaţia este corectă”, spune Emil Boc, primarul municipiului Cluj-Napoca.

Contractul presupunea, în principal, instalarea unui sistem de cumpărare a biletelor similar celor din marile oraşe europene.

Autorităţile sperau ca sistemul să fie funcţional din primăvara acestui an. Acum nu mai este posibil, pentru că proiectul, realizat în proporţie de 70%, este blocat până la finalizarea anchetei procurorilor şi, eventual, a unui proces.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri