Contracte cu dedicaţie la ADP Sector 2

Data publicării:
ADP sector 2

Ioan Creţoiu, consilier local la Primăria Sectorului 2 din partea PNG, este unicul acţionar al firmei de pază Romvit General Security. În perioada aprilie 2012 - decembrie 2014, firma sa a primit 7 contracte de la ADP Sector 2 pentru paza a două parcuri. Valoarea acestora a fost de 416.000 de euro, bani atribuiţi fără licitaţie.

Ioan Creţoiu: „Prin atribuire directă, pentru că aşa s-a hotărât atunci, la vremea respectivă”.

Firma consilierului local are datorii la bugetul statului de peste 42.000 de euro, lucru care l-ar fi împiedicat pe acesta să participe la o eventuală licitaţie pentru atribuirea contractelor.

În perioada atribuirii contractelor şi a desfăşurării acestora, Ioan Creţoiu a fost concomitent şi patronul firmei Romvit General Security şi consilier local al Primăriei Sectorului 2. Potrivit proceselor verbale de şedinţă, el a şi votat bugetul ADP Sector 2, adică exact cel din care firma sa primea bani, lucru considerat ilegal de Agenţia Naţională de Integritate.

"Atribuirea de către Administraţia Domeniului Public Sector 2 a unor contracte către o societate comercială al cărei acţionar unic este un consilier local, care a votat bugetul ADP Sector 2, din calitate de consilier local, este de natură să genereze un conflict de interese", a comunicat ANI.

„Ioan Creţoiu : În buget nu spunea că sunt atribuiţi bani pentru pază sau pentru firme sau pentru ceva. E un buget local.

Reporter : Dar aţi votat bugetul pe tot anul pentru instituţiile respective, inclusiv pentru ADP, care v-a dat dumneavoastră contractele.

Ioan Creţoiu : Şi ce trebuia? Să nu-l votez sau cum?”

Pe site-ul de licitaţii publice, aflăm că singurele contracte cu statul ale firmei lui Ioan Creţoiu sunt cele cu ADP sector 2.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri