Copil mutilat pe viaţă de un maidanez, niciun vinovat

Data actualizării: Data publicării:
copil

Copil mutilat pe viaţă de un maidanez şi niciun vinovat. Vorbim despre cazul unei fetiţe din Târgu Jiu, atacată în primăvară de un câine pe stradă. La 8 luni de la nenorocire, anchetatorii nu au găsit pe nimeni care să răspundă pentru suferinţa copilei. Iar în tot acest timp, cazul se poate repeta oricând, pentru că hingherii nu mai pot captura câinii de pe stradă, pentru că padocul este arhiplin.

Pe chipul Denisei încă se văd urmele muşcăturilor puternice. Şi o vor urmări toată viaţa.

Cristina Bobirci, mama fetiţei: „Plină, plină, foarte plină de sânge. Erau vecini care o ştergeau cu şerveţele.”

S-a deschis imediat anchetă, s-au făcut cercetări pentru vătămare corporală din culpă, însă la opt luni distanţă nimeni nu a fost tras la răspundere. Anchetatorii spun că viaţa copilei nu a fost pusă în pericol şi că s-a vindecat după numai trei săptămâni de la incident.

Având în vedere că argumentele reţinute în referatul întocmit de către organele de cercetare penală sunt suficiente, (...) cercetarea penală în cauză fiind finalizată, în cauză urmează a se dispune clasarea”, se arată în ordonanţa de clasare.

Cristina Bobirci, mama fetiţei: „O durere în suflet că nu am nici bani să merg mai departe.”

De partea cealaltă, reprezentanţii Primăriei, cei care ar trebui să strângă maidanezii, nu au nimic să-şi reproşeze.

Anamaria Ianc, purtătorul de cuvânt al Primăriei Târgu Jiu: „Nu vrem să spunem că suntem 100 % nevinovaţi, dar nici să spunem 100 % că suntem vinovaţi şi asta deoarece şi Primăria, în momentul în care merge, în diverse locaţii din oraş pentru a aduna câinii de pe stradă, se loveşte de oameni care se opun acestui procedeu”.

Încă sunt câini pe stradă, iar acest lucru este ştiut de autorităţi care ridică din umeri. Padocul este plin.

Padocul din Târgu Jiu poate găzdui până la 400 de câini fără stăpân. În prezent, acesta este ocupat la capacitate maximă. Primăria promite că vă construi pe viitor un nou adăpost pentru câinii fără stăpân cu o capacitate de 1200 de locuri. Investiţia va demara însă, anul viitor.

De la începutul anului, numai la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean din Târgu Jiu au ajuns aproximativ 600 de oameni muşcaţi de câini.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri