Copilul bătut de mama sa a rămas acasă. A refuzat protecţia autorităţilor

Data actualizării: Data publicării:
ciocanel

Adolescentul premiant care a ajuns la spitalul din Târgu Jiu după ce a fost bătut de mamă a refuzat protecţia autorităţilor. Inspectorii Direcţiei de Protecţie a Copilului s-au dus să-l preia pe băiat, mai ales că mamei i-au fost suspendate drepturile părinteşti în urma incidentului. Dar el a refuzat şi a rămas acasă. Aşa că Protecţia Copilului continuă ancheta ca să vadă ce e mai bine pentru el.

ACTUALIZARE 19.00. Corina Drăgan, purtătorul de cuvânt al DGASPC Gorj: „Mama a spus că nu este de acord cu preluarea copilului atât timp cât copilul nu este de acord, iar opinia copilului a fost una foarte clară, nu vrea să părăsească casa, el îşi iubeşte foarte mult membrii familiei şi nu doreşte să părăsească domiciliul”.

Gabriela Alexandrescu - "Salvaţi Copiii" România: „Suntem ţara în care bătaia e ruptă din rai şi eu te-am făcut, eu te omor. Studiile arată încă această continuare de pattern chiar dacă s-au făcut nişte eforturi, s-a schimbat legea, poate că e bine să se ştie că din ianuarie 2005 în legea copilului e prevăzută interdicţia bătăii şi umilirii copilului”.

Vlad Mureşan, psiholog: „Motivaţia în astfel de cazuri - este vorba de validarea pe care o caută părinţii în a se simţi superiori în faţa altor părinţi raportat la succesul copilului. Şi, astfel, copilul este din păcate o victimă folosită pentru astfel de interese de ego şi de superioritate”.

Pe numele mamei agresoare a fost deschis un dosar penal pentru violenţă în familie. Cum femeia e medic la Centrul Judeţean al Ministerului de Interne, a fost anunţată de eveniment şi conducerea centrală, iar în funcţie de rezultatul anchetei poliţiei, ea ar putea fi sancţionată şi la serviciu.

 

În termen de cinci zile, băiatul în vârstă de 13 ani va fi luat de cei de la Protecția Copilului și dus într-un centru al instituției. Protecția Copilului trebuie să facă acum o anchetă mult mai detaliată, să introducă din nou dosarul în instanță, pentru a cere fie ca băiatul să rămână într-un centru, fie să treacă în îngrijirea altor rude. O astfel de persoană ar fi tatăl copilului, dar acesta le-a declarat reporterilor Digi24 că din punctul lui de vedere nu s-a întâmplat nimic cu copilul.

Decizia instanței este executorie, așa că Protecția Copilului a notificat deja poliția și urmează să meargă să-l ia pe băiat de acasă.

Femeia, care este medic la centrul medical al MAI Gorj, le-a spus magistraţilor de la Tribunalul Gorj că îi pare rău şi că ea doar s-a apărat în faţa unui acces de furie al băiatului.

Ea nu a vrut să facă până acum vreun comentariu în faţa presei.

Băiatul a declarat la audieri că cearta dintre el și mama sa a pornit de la faptul că el a refuzat să meargă la un concurs de fizică, iar mama sa l-a obligat și l-a scos cu forța din casă. Băiatul a avut nevoie de șase zile de spitalizare și potrivit raportului medico-legal, a avut zgârieturi în repetate rânduri și urme că ar fi fost strâns de gât.

În fața instanței, femeia a declarat că regretă cele întâmplate și a promis că nu se va mai repeta.

Vecinii spun că mama ar fi început să îşi bată copilul în casă. Acesta a fugit pe uşă, iar în scară l-a prins şi a continuat să dea în el. O vecină a văzut totul şi a sunat la 112.

Polițiștii au întocmit un dosar penal pentru violență în familie. Tot ei au și dus copilul la spital.

După echimozele care s-au observat pe corpul copilului, cu siguranţă a fost un obiect cu o consistenţă suficient de tare care să producă urme. (Reporter: A fost și muscat?) Există o plagă superficială”, a declarat Tiberiu Tătaru, director Spitalul Judeţean Gorj.

Dirigintele elevului are o explicaţie pentru izbucnirea violentă a mamei.

Avea de susținut un proiect și se pare că el nu ar mai fi vrut să participe”, a spus Tudor Stamatescu, dirigintele elevului.

Din fericire, rănile băiatului nu erau grave, așa că medicii l-au lăsat să plece acasă. Vecinii sunt sătui de scandaluri. Spun că femeia și-ar lovi copilul pentru că nu învață suficient. Elevul are, însă, 10 pe linie.

Îl pune să înveţe până noaptea la 11-12 şi-l bate şi noaptea, şi dimineaţa. (Se aud țipete?) Da, se aud”, a povestit unul dintre vecini.

Eu mi-am dat seama că e şi speriat, aşa, merge aşa... nu-l vezi şi pe el să vorbească cu copiii, să iasă afară”, a adăugat un vecin.

Colegii mei o să-l includă într-un program de consiliere psihologică”, a declarat Corina Drăgan, purtător de cuvânt DGASPC Gorj.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri