Corneliu Dobriţoiu cere schimbarea unuia dintre judecătorii din complet: "Când eram ministru, l-am degradat"

Data publicării:
dobritoiu

Apărătorul acestuia a cerut schimbarea unuia dintre cei cinci judecători din completul de la Curtea Supremă, care e la un pas de a da verdictul final. Solicitarea a venit după ce avocații au descoperit un ordin semnat de fostul ministru în 2012, care il viza pe respectivul judecător.

Corneliu Dobriţoiu: „În calitatea avută anterior de ministru al Apărării l-am degradat pe domnul actualmente judecător Şelaru. L-am readus în drepturile avute anterior acordării unui grad nemeritat. Dumnealui a fost avansat de la sergent major direct la locotenent colonel contrar prevederilor legii organice care spune că gradele se acordă succesiv”.

Un alt motiv în favoarea recuzării invocat de apărători e că același judecător ar fi soluționat și o cauză penală în care era implicat fiul vitreg al lui Corneliu Dobriţoiu. În noile condiții, magistrații au hotărât ca celălalt complet format din cinci judecători să hotărască dacă sunt sau nu motive de incompatibilitate.

Într-o primă instanță judecătorii l-au condamnat pe fostul ministru al apărării la un an de închisoare cu suspendare. Este acuzat de abuz în serviciu și fals intelectual, după ce a obținut alături de alți generali case în condiții nelegale. Procurorii au stabilit prejudiciul la 1,2 milioane de lei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri