Corupție la Anticorupție. Toate anchetele din ultimii cinci ani sunt verificate

Data publicării:
sigla dna ploiesti 1

După 12 ore de audieri, adjunctul Poliției Prahova, şeful Direcţiei Generale Anticorupţie din Prahova și ofițerul de Crimă Organizată au fost încătușați de procurori și urcați de jandarmi pe banchetele din spate ale mașinilor, pe locurile rezervate suspecților. Niciunul dintre ei nu a recunoscut că ar fi cerut taxe ca să îi protejeze pe infractori de închisoare sau că ar fi fost o practică să ascundă probe, în funcţie de cadourile pe care le primeau de la cei certaţi cu legea.

Lui Constantin Ispas, șeful DGA, i s-a făcut rău în mașina de poliție, astfel că prima oprire nu a fost în arest, ci la Spitalul Județean. Şeful DGA a rămas internat până dimineaţă, când s-a reîntâlnit cu mascaţii. Toţi cei trei şefi ai Anticorupţiei au fost duşi la birourile lor, care au fost percheziţionate. În cazul lui șefului DGA, procurorii vor să verifice toate dosarele de care s-a ocupat în ultimii cinci ani.

Procurorii au semne de întrebare și asupra muncii ofițerului BCCO Emanuel Saghel.

„Cum comentaţi situaţia în care aţi ajuns, din anchetator - cel anchetat?”, l-au întrebat reporterii. „Mă aşteptam”, a răspuns el. „De ce?”, au insistat reporterii. „Pentru că ştiu cum se întâmplă”, a venit răspunsul.

Biroul ofițerului de la Crimă Organizată a fost scotocit de oamenii legii. Una dintre variantele luate în calcul e că ofiţerul de la Crimă Organizată a fost cel care l-a avertizat pe milionarul Florian Walter că ar fi bine să dispară din ţară. Ofiţerul ştia ce probe sunt în dosar, când vor fi făcute percheziţii, dar și că procurorii îl vroiau pe milionar în spatele gratiilor.

Emanuel Saghel, ofiţerul specializat în combaterea spălării banilor şi terorismului, este unul dintre cei mai activi poliţişti din judeţi.

Până la ancheta DNA, nici Adrian Rădulescu, adjunctul Poliţiei Prahova - responsabil de ofiţerii specializaţi pe infracţiuni economice - nu fusese implicat în scandaluri.

Şi activitatea lui Constantin Ispas, cel care trebuie să se asigure că nu există corupţie în rândul angajaţilor MAI din Ploieşti, era apreciată până la vizita mascaţilor.

Toți trei sunt acuzați de procurorii DNA Ploiești că ar fi vândut informaţii din dosare pe bani, materiale de construcţie sau furaje.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri