Credința i-a „mântuit”. Patronii unei firme de transport, judecați în arest la domiciliu, au fost lăsați să meargă la slujba de Crăciun

Data publicării:
curtea de apel ziaristi asteptare

Cu câteva zile înainte de Crăciun, patronii unei firme de transport din judeţul Cluj, judecaţi în arest la domiciliu pentru că ar fi mituit funcţionari care să închidă ochii la neregulile maşinilor folosite în activitatea firmei, au cerut instanţei permisiuni să meargă de sărbători la biserică. Cererea a fost admisă de instanţă.

În luna noiembrie, judecătorii au admis mai multe cereri de la arestaţii la domiciliu care au vrut să meargă la vot. Cu patru zile înainte de al doilea tur de scrutin al alegerilor prezidenţiale, magistraţii Curţii de Apel Bucureşti îi permiteau lui Adrian Duicu, preşedintele suspendat al Consiliului Judeţean, să-şi părăsească locuinţa pentru două ore şi să meargă să voteze.

Adrian Duicu a fost lăsat în arest la domiciliu în luna octombrie, după şase luni în arestul capitalei şi în penitenciarul Rahova.

Investigaţiile medicale sunt alte motive pentru care se poate obţine derogare de la regulile arestului la domiciliu. Patronul Grup Feroviar Român, Gruia Stoica, a avut nevoie de învoire pentru a-şi face analize, iar judecătorii din Ploieşti i-au permis să meargă la o clinică privată. Omul de afaceri Dan Adamescu a primit şi el încuviinţare de la magistraţi pentru a se deplasa, aproape zi de zi, la tratament medical în Bucureşti.

Datele Poliţiei Române arată că 80 de români sunt, în prezent, în arest la domiciliu. Aceştia nu au voie să îşi părăsească locuinţele decât cu încuviinţarea specială a judecătorilor.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri