Crimă, urmată de sinucidere - verdict în cazul pastorului găsit mort alături de fiul său într-o maşină incendiată

Data publicării:
pastor-1

Procurorii au anunţat rezultatul anchetei în cazul pastorului găsit mort pe câmp alături de fiul său de nouă ani, în vara anului trecut. Dovezile arată că pastorul bistriţean Adrian Blaga şi-a omorât copilul cu două arme albe şi apoi s-a sinucis.

În data de 6 august 2013, pastorul Adrian Blaga şi fiul său Timotei au fost găsiţi pe un câmp, la trei kilometri de satul Aciua, județul Satu Mare, într-o autoutilitară incendiată pe interior. În vârstă de 39 de ani, Adrian Blaga era pastor asistent la o biserică din judeţul Bistriţa Năsăud, iar fiul său era sportiv legitimat la clubul de lupte greco-romane CS Hercule Bistriţa. Copilul se aflase în cantonament în Mădăraş, o localitate aflată la 15 kilometri de locul în care au fost descoperite cadavrele.

Raportul medico-legal dat publicităţii la câteva săptămâni distanţă arăta că minorul a suferit un şoc hemoragic ca urmare a unei plăgi profunde la nivelul gâtului şi o fractură a cutiei craniene. Potrivit raportului, pastorul a murit ulterior, din cauza unei plăgi tăiate în zona gâtului, fără urme de autoapărare.

Sursele judiciare au mai declarat că spre concluzia finală au condus şi probele strânse de poliţişti, unul dintre indiciile importante fiind înregistrarea video de la o bezinărie, în care pastorul apare cumpărând carburant în canistră.

Adrian Blaga era pastor asistent la o biserică neoprotestantă din Bistriţa şi administratorul unei fundaţii neguvernamentale care oferă asistenţă socială copiilor orfani sau abandonaţi de părinţi.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri