Cristian Rizea a fost plasat sub control judiciar. Are de plătit o cauțiune de 350.000 de euro

Data publicării:
rizea dna 01 INQ Octav Ganea


ACTUALIZARE 10.25.Deputatul Cristian Rizea a ajuns în această dimineaţă la sediul DNA, însoţit de avocatul său. A scăpat de arestul poliţiei şi o noapte petrecută în spatele gratiilor. În schimb, procurorii l-au anunţat astăzi că este plasat sub control judiciar si ca are de plătit o cauţiune de 350.000 de euro. 

Ancheta de la DNA nu este singura problemă a deputatului PSD. Acum, Cristian Rizea se află la Înalta Curte de Casație și Justiție, unde judecătorii decid dacă se redeschide un dosar mai vechi.  


ACTUALIZARE 8.54. Cristian Rizea a părăsit sediul DNA.  „Nu mi-am invocat copilul în declaraţia de ieri din plen, decât în contextul faptului că s-a spus că aş fi pericol pentru ordinea publică. Eu cred că nu sunt. Asta le-am zis colegilor, sunt un tată responsabil. Sunt în cursul acestui proces de adopţie. Am o familie, nu cred că sunt un pericol pentru ordinea publică”, a declarat deputatul.

„Aş vrea să fac anumite precizări în legătură cu declarațiile unui coleg de parlament și mă refer aici la domnul Orban, care ar fi spus că se blochează justiţia. Nu, stimate coleg, nu se blochezaă, sunt aici şi voi veni de fiecare dată când voi fi convocat. L-aş invita să se gânnească la colegul domniei sale, Dan Radu Ruşanu, care a stat patru luni in arest preventiv şi s-a dovedit achitarea lui in primă instanţă. Nu e bine, domnule Orban, să faceţi aprecieri despre alţi colegi, pentru că nu se ştie când poate chiar dumneavoastră veţi ajunge aici”, a mai spus Cristian Rizea. 


Cristian Rizea ar fi primit 300.000 euro pentru a-şi folosi influenţa la RAAPPS și primăria comunei Chiajna în favoarea unui om de afaceri.

Plenul Camerei Deputaţilor a decis, ieri, că acesta poate fi reţinut, dar nu şi arestat.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri