Cristian Tudor Popescu, despre condamnările din dosarul Rompetrol: „Cazul Rompetrol e un exemplu tipic de așa-zis capitalism post '89, în disprețul cetățenilor”

Data publicării:
Cristian Tudor Popescu - Mediafax Foto-Andreea Alexandru

„Acest caz a fost prezentat în ziarul Gandul de nenumărate ori, în deceniul trecut, în legătură cu această manipulare a pieței de capital. Justiția și-a spus cuvântul. Acest caz Rompetrol e un exemplu tipic de așa-zis capitalism post 1989, în disprețul cetățenilor. Inși care au făcut tot felul de afaceri, prezentate ca marea scânteie de geniu a răposatului Patriciu, nu este decât un furt de la stat. Era limpede. Justiția are însă ritmul ei. 

Ani de zile astfel de inși au scuipat în cap pe restul cetățenilor, spunându-le că numai ei pot să facă afaceri. Voi nu puteți, pentru că voi sunteți proști și noi suntem deștepți. Inși a căror inteligență capitalistă s-a rezumat la fraudă. Încerc un sentiment de echitate, de dreptate, de repunere a lucrurilor în albia lor de etică normală. Sorin Roșca Stănescu a considerat că e cazul, în calitate de gazetar, să se implice în astfel de afaceri și-a asumat anumite riscuri și acum suferă concecințele”, a spus Cristian Tudor Popescu la Digi 24.

Pedepse cu executare în dosarul Rompetrol. S.R. Stănescu, condamnat la închisoare

 

Curtea de Apel Bucureşti i-a condamnat definitiv, marţi, în dosarul Rompetrol, pe senatorul Sorin Roşca Stănescu la doi ani şi patru luni de închisoare cu executare şi pe fostul ministru Sorin Pantiş la doi ani şi opt luni de închisoare, tot cu executare.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri