CSM a sesizat Inspecţia Judiciară cu privire la declaraţiile lui Băsescu despre L. Kovesi şi L. Stanciu

Data publicării:
traian basescu digi24 timisoara


Preşedintele CSM, Marius Tudose, a sesizat Inspecţia Judiciară în legătură cu cele mai recente afirmaţii ale fostului preşedinte referitoare la justiţie, făcute luni seară la postul de televiziune B1, dar şi cu privire la o postare a Elenei Udrea pe o pagină de socializare.

„Ca urmare a declaraţiilor lansate în spaţiul public de către domnul Traian Băsescu în cadrul emisiunilor „Ultimul Cuvânt”- 31 martie 2015 - şi „X-PRESS” - 6 aprilie 2015 -, difuzate la postul de televiziune B1 TV, precum şi a mesajului postat pe contul de Facebook al doamnei Elena Gabriela Udrea în data de 2 aprilie 2015, preşedintele Consiliului Superior al Magistraturii a sesizat Inspecţia Judiciară în vederea efectuării de verificări cu privire la apărarea independenţei sistemului judiciar, potrivit art. 30 alin. (1) din Legea nr. 317/2004 privind CSM, republicată cu modificările şi completările ulterioare”, conform unui comunicat de presă al CSM.

Fostul preşedinte Traian Băsescu a declarat, luni, la B1, că nu îi sună pe Florian Coldea, Codruţa Kovesi şi Livia Stanciu „din silă”, pentru că "sunt artizanii acestui mod răvăşit de a a face justiţie, fără respect pentru cel care nu este condamnat", adăugând că "vor să mai rămână cinci mandate".

Întrebat de ce nu îi sună pe Florian Coldea (adjunctul şefului SRI- n.r.), pe Codruţa Kovesi sau pe şefa ICCJ, Livia Stanciu, Traian Băsescu a declarat: "Pot să vă spun că din silă?".

Băsescu a continuat: "Pentru că ei sunt artizanii acestui mod răvăşit de a face justiţie, fără respect pentru cel care nu e condamnat. Ce să fac? Vor să mai rămână cinci mandate în funcţie".

Ulterior, preşedintele Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ), Livia Stanciu, a răspuns atacurilor fostului şef al statului Traian Băsescu, spunând că acestea fac ca România să piardă credibilitate şi că "foarte rar" ea s-ar putea lăsa intimidată de reacţii ale unor politicieni.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri