CTP: Ministrul Justiției a încercat să manipuleze grosolan, primitiv

Data actualizării: Data publicării:
ctp maini explica
Foto: Captură Digi 24

Reacția ministrului Justiției, Tudorel Toader, la raportul Comisiei Europene privind starea justiției din România a fost criticată de jurnalistul și scriitorul Cristian Tudor Popescu.

Ceea ce este deconcertant e comportamentul unui om care se tot prezintă ca jurist pursânge, profesor universitar, om al Dreptului și care se comportă ca un politician chiar de mâna a doua. Pentru că ce am văzut aici nu a fost un discurs la unui magistrat, al unui profesor de Drept. A fost discursul unui politician. Domnul Tudorel Toader a încercat să manipuleze grosolan, primitiv. A luat din acest raport numai ce i-a convenit și ceea ce convine sponsorilor săi spirituali și politici, refuzând să pronunțe, să vibreze aerul cu vreunul dintre cuvintele negative, nu puține, care apar în acest raport”, a spus Cristian Tudor Popescu.

Publicul are ocazia să vadă cum se comportă politicienii aflați la putere față de, în ultimă instanță, Comisia Europeană, Uniunea Europeană. Dincolo de justiție, dincolo de economie, am ajuns în situația România versus UE, în situația de a alege dacă mai continuă cu UE sau ne îndreptăm spre o poziție cum are, în clipa de față Polonia, cum are Ungaria. Sunt posibile și alte poziții. Asta este, de fapt, chestiunea principală. Și e posibil ca domnii politicieni de la putere - aflați acum, unii dintre ei, într-o situație critică, chiar disperată - să recurgă și la arma finală, adică: Jos Uniunea Europeană, să ne descurcăm noi aici cu știm și cum putem, facem noi justiția noastră, facem noi economia noastră, să nu ne mai spună ăștia de le Bruxelles ce să facem!”, a adăugat jurnalistul.

Tudorel Toader a declarat, miercuri, că principala concluzie a raportului este că România își poate îndeplini obiectivul ridicării MCV în actualul mandat al Comisiei, adică pe parcursul anului 2018.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri