Cu bunica la DNA. C. T. Popescu: A fost adusă pentru a stârni mila şi furia opiniei publice

Data actualizării: Data publicării:
ctp la scoala

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu spune că bunica Anei Maria Pătru, o femeie de 90 de ani, nu ar fi trebuit adusă la DNA Ploiești pentru a da declarații în dosarul nepoatei sale. Fosta șefă a AEP a folosit această ocazie pentru a stârni mila opiniei publice și pentru a căpăta ea însăși statutul de victimă, spune jurnalistul.

„Nu era cazul ca o femeie de 90 de ani să fie adusă să dea declarații la DNA Ploieşti. Existau alte posibilități. Putea să transmită o declarație scrisă prin avocaţi sau să se deplaseze un anchetator la locuinţa ei. A fost adusă de acuzata de mită Ana Maria Pătru, pentru că a văzut în asta o bună ocazie de a stârni mila şi furia opiniei publice: Iată neoamenii de la DNA cum cară o bătrână de 90 de ani să depună mărturie, să facă declarații. Asta alimentează propaganda cu privire la imaginea de poliţie politică stalinistă, nemilioasă a DNA. E argumentum ad misericordiam. O vezi pe această bătrână care spune "Să vă ardă focul, să vă văd la puşcărie pe toţi cei care v-aţi luat de copilul meu", adică de această acuzată de mită”, a spus Cristian Tudor Popescu.

„E o greşeală ce a făcut DNA. Ar fi trebut să obţină altfel depoziţia acestei doamne, nu să permită aducerea cu ambulanţa EKG la Parchet”, a adăugat jurnalistul.

„Doamna respectivă poate fi şi ea în cauză, ca oricine altcineva. Masa de oameni, spre deosebire de indivizi luaţi separat, nu are creier, are doar inimă. Reacţionează emoţional, nu raţional. Vede acestă imagine şi o consideră pe bătrână o victimă. Se lipeşte în imagine condiția de victimă şi acuzata de mită Patru, de lângă ea. Acesta e efectul transmisiei de mesaj în imagine în masa mare de oameni”, a continuat Cristian Tudor Popescu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri