Culisele arestării lui Alexander Adamescu la Londra

Data publicării:
alexander adamescu-1

Fiul milionarului Dan Adamescu a fost ridicat de poliţiştii londonezi dintr-un club din zona de nord a Londrei în baza unui mandat de arestare european emis de Tribunalul București. Nu era la distracţie, ci participa, culmea, la o dezbatere pe tema mandatelor europene de arestare. Era pe lista celor care ar fi trebuit să ia cuvântul şi să-şi spună părerea despre cum este folosită această măsură judiciară drept armă pentru reglări de conturi politice.

La conferință participau jurnaliști consacrați de la The Times și Daily Mail care urmau să discute despre mandatul european de arestare. În mod cu totul surprinzător, chiar şi în invitaţia trimisă de organizator, Alexander Adamescu era anunţat ca persoană pe numele căreia există un mandat de arestare european.

„A fost depistat de poliţiştii din Londra, seara trecută. Este o activitate care s-a realizat urmare a unui schimb de date şi informaţii între Poliţia Română, DNA şi autorităţile britanice. La acest moment persoana este în custodia poliţiei din Londra. Urmează procedura de extrădare”, a spus Bogdan Despescu, șeful IGPR.

Extrădarea va fi decisă de un magistrat din Marea Britanie, care întâi trebuie să confirme mandatul de arestare.

În România, Alexander Adamescu a fost arestat în lipsă la începutul lunii mai, într-un dosar disjuns din cel în care tatăl său a fost deja condamnat.

Procurorii DNA spun că în iunie şi în decembrie 2013, Alexander Adamescu l-ar fi ajutat pe tatăl său, Dan Adamescu, să mituiască doi foşti magistraţi de la Tribunalul Bucureşti astfel încât aceştia să de decizii favorabile în dosarele pe care le aveau de analizat în care erau implicate firme controlate de familia Adamescu.

Judecătorii ce ar fi fost mituiţi de Alexander Adamescu, Ion Stanciu şi Elena Rovenţa, au fost condamnaţi la trei ani şi patru luni şi, respectiv, patru ani şi şase luni în dosarul în care Dan Adamescu a primit o pedeapsă de 4 ani şi patru luni pentru dare de mită. Procurorii spun că Alexander Adamescu le-ar fi dat celor doi judecători 15.000 de euro şi 23.000 de lei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri