Curtea de Apel, aşteptată să ia o decizie în cazul lui Mircea Băsescu

Data publicării:
mircea basescu dna mediafax 1

ACTUALIZARE 15.32. Decizia în cazul lui Mircea Băsescu va fi anunțată la ora 17.00.

ACTUALIZARE 11.50. Şdinţa de judecată s-a încheiat.

ACTUALIZARE 10.50. Mircea Băsescu a refuzat să facă declaraţii în faţa instanţei Curţii de Apel Bucureşti.


Astfel, instanţa va decide dacă Mircea Băsescu va fi cercetat în continuare în stare de arest sau va fi pus în libertate.

În acest dosar au avut loc ieri audieri la DNA. În faţa procurorilor au dat declaraţii mai mulţi membri ai familiei Anghel. Atât denunţătorii, Florin Anghel, Izaura Anghel, precum şi Sandu Anghel, zis şi Bercea Mondial, au dat o primă declaraţie în acest dosar.

S-a decis şi expertizarea înregistrărilor depuse de Florin Anghel, cel care a depus primul denunţ în acest dosar, după ce a fost deja depusă o primă analiză făcută de un specialist DNA.   

Avocaţii lui Mircea Băsescu spun că este nevoie să fie verificate înregistrările, pentru a se vedea dacă anumite afirmaţii ale fratelui preşedintelui Traian Băsescu nu sunt scoase din context sau folosite într-un alt fel. Avocaţii lui Mircea Băsescu vor să afle dacă înregistrările făcute de familia Anghel sunt brute sau au fost montate în colaje.

Avocatul familiei Anghel, Pavel Abraham, spunea ieri că nu are nicio emoţie în legătură cu această expertiză tehnică, care va fi efectuată de un laborator specializat, deoarece, în opinia sa, înregistrările demonstrează acuzaţiile pe care familia Anghel le aduce lui Mircea Băsescu. 

Mai mulţi membri ai familiei Anghel sunt trimişi în judecată pentru că l-ar fi şantajat pe Mircea Băsescu încă de acum un an, dar şi anul acesta, în lunile mai şi iunie, cu dezvăluirea acelor înregistrări. 

Sunt interceptări şi în susţinera acuzaţiilor lui Mircea Băsescu, ce ar putea demonstra şantajul lui Florin Anghel asupra fratelui preşedintelui. Mircea Băsescu i-a înregistrat la telefon pe Sandu Anghel şi Izaura Anghel.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri