Dan Grigore Adamescu rămâne în închisoare

Data actualizării: Data publicării:
160509_dan_adamescu_ICCJ 06_INQ_Octav_Ganea

Tribunalul Ilfov a respins, miercuri, cererea de liberare condiționată a omului de afaceri Dan Grigore Adamescu. Acesta a fost condamnat în luna mai, definitiv, alături de mai mulți judecători, în dosarul privind soluțiile favorabile pronunțate în dosare de insolvență. Adamescu a primit atunci patru ani și patru luni de închisoare. Marți, omul de afaceri a fost trimis în judecată într-un al doilea dosar penal.

160509_dan_adamescu_ICCJ 06_INQ_Octav_Ganea

Decizia judecătorilor Tribunalului Ilfov, pronunțată astăzi, este definitivă.

Și în prima instanță, Judecătoria Sectorului 4, verdictul a fost defavorabil omului de afaceri. Avocatul acestuia a susținut atunci că Dan Grigore Adamescu îndeplinește condițiile pentru a fi eliberat condiționat: a executat o treime din pedeapsă și are o situație medicală gravă.

Pe 25 octombrie, Dan Adamescu a depus, prin avocații săi, la Judecătoria Sector 4, o cerere de liberare condiționată, în care arată că a executat fracția de 1/3 din totalul pedepsei, respectiv 534 de zile închisoare (măsuri preventive plus executare pedeapsă) dintr-un total de 1.467 zile (4 ani și 4 luni).

Omul de afaceri a fost condamnat definitiv, pe 27 mai, de Înalta Curte de Casație și Justiție, la 4 ani și 4 luni închisoare cu executare într-un caz de corupție privind soluții favorabile în dosare de insolvență.

În același dosar, omul de afaceri Iosif Armaș, fost deputat PSD, a fost condamnat la 1 an și 4 luni închisoare cu suspendare.

Mircea Moldovan, unul dintre judecătorii mituiți de omul de afaceri Dan Adamescu, a primit pedeapsa cea mai grea din dosar (12 ani și 2 luni închisoare).

Dan Grigore Adamescu a fost, marți, trimis în judecată într-un al doilea dosar penal. Procurorii DNA l-au acuzat că a administrat în mod defectuos SC Asigurare Reasigurare Astra SA, prejudiciul creat fiind de aproape 800 milioane lei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri