Dan Șova, așteptat la Comisia Juridică. Procurorii DNA cer aviz pentru reținerea și arestarea senatorului

Data publicării:
dan sova psd - fb 1

Dan Șova este invitat marți dimineață la Comisia Juridică pentru a-și studia dosarul, iar la ora 14.00 va începe ședința formală a Comisiei. Dan Șova va fi audiat, își va spune punctul de vedere. Ulterior va fi dat avizul, care este consultativ.

Decizia aparține plenului Senatului, care este așteptat să pronunțe, cel mai devreme, miercurea viitoare. Numai că vicepreședintele Comisiei juridice a Senatului, liberalul Cătălin Boboc, a atras atenția că este posibil ca miercurea viitoare să nu fie întrunit plenul, întrucât ar trebui ca senatorii să vină după mini-vacanța de Sfântul Andrei și Ziua Națională. „Riscăm, asta e temerea mea, riscăm să mergem încă două săptămâni cu această cerere și nu văd unde e rostul ca noi să prelungim această procedură, o procedură destul de simplă, din punctul nostru de vedere”, a declarat Cătălin Boboc.

Luni, președintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat că senatorii partidului va vota pentru ridicarea imunității lui Dan Șova. „Nu ne putem opune unor demersuri ale justiției, cu toată părerea de rău, PSD va vota pentru ridicarea imunității”, a spus Liviu Dragnea.

Potrivit DNA, în perioada octombrie 2011 - iulie 2014, Dan Șova ar pretins sume de bani şi ar fi primit în total 100.000 de euro de la o persoană denunţătoare, în schimbul traficării influenţei sale reale pe care o avea pe lângă inculpatul Bălan Mihai, director general al centralei de energie termică CET Govora SA, astfel încât acesta din urmă să asigure încheierea unui contract de asistenţă juridică cu o anumită societate de avocatură, contract de tip abonament lunar, la o valoare de 10.000 euro/lună. (detalii în comunicatul nr. 1822 din 19 noiembrie 2015).  

Citiți și:

Dan Șova ar fi luat 100.000 de euro mită. DNA cere încuviințarea reținerii și arestării

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri