Dan Voiculescu cere eliberarea condiționată

Data actualizării: Data publicării:
dan voiculescu

Dan Voiculescu a cerut, din nou, eliberarea condiţionată. Este a doua încercare făcută de fostul senator, care a executat mai puţin de trei ani din pedeapsa de zece ani de închisoare la care a fost condamnat în 2014. 

Solicitarea se va judeca pe 22 iunie. 

Este a doua oară când Dan Voiculescu face o solicitare pentru a fi eliberat condiționat. Prima lui cerere a fost respinsă definitiv de Tribunalul București în luna ianuarie a acestui an, după ce nici Judecătoria Sectorului 5 nu a fost de acord cu eliberarea condiţionată a omului de afaceri.

Magistrații au motivat că el a profitat de carenţele legislative pentru a obţine cât mai uşor zile libere. Judecătorii dădeau ca exemplu faptul că a câştigat 60 de zile pentru două studii la care a lucrat...patru ore.

Dan Voiculescu a fost condamnat în august 2014, la zece ani de închisoare în dosarul privatizării Institutului de Cercetări Alimentare.  După ce a fost încarcerat, Dan Voiculescu a scris, în mai puţin de un an şi jumătate, zece cărţi: „Omenirea, încotro?", „Dezvoltarea economică durabilă", „A patra cale", „Efecte de antrenare a investiţiilor străine în economia românească 1990-2014", „Economia românească", „Investiţii străine directe - vector al dezvoltării economice", „Managementul riscului în accesarea şi gestionarea fondurilor europene", „Clasa de mijloc - teoria şi practica antreprenorială", „Consideraţii asupra teoriei lui Maslow - Participare la conferinţe naţionale şi internaţionale" şi „Teoria valorii - Participare la conferinţe naţionale şi internaţionale". Şapte dintre acestea au recomandări de la profesorul Dumitru Miron, fost decan al Facultăţii de Relaţii Economice Internaţionale din ASE.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri