Dan Voinea: Redeschiderea Dosarelor Revoluției, o intrare în legalitate a celor de la parchet

Data publicării:
revolutia continua captura 1990 alianta civica 15 11 2015

Salut hotărârea Procurolului General de a infirma o ordonanță nedreaptă, care sfida memoria celor care au murit în decembrie 89 și câteva mii de victime de la revoluţie. Licu a reliefat neajunsurile ordonanţei, a reliefat că era nelegală şi nefondată. Este o intrare în legalitate a celor de la parchet pentru ce s-a început acum 25 de ani. Soluţii de clasare s-au mai dat în 95, toate dosarele erau închise cu NUP”, declară Dan Voinea, fost procuror militar.

„Un gest de mare curaj de intrare în normalitate a justiţiei. Un gest pe care l-am anticipat. Este pentru a doua oară în istorie când plângerile lui Mărieş stau la baza redeschiderii dosarelor”, conchide Dan Voinea.

Potrivit fostului procuror miliar, această decizie „este o victorie a victimelor şi a statului de drept. Ei s-au dus la CEDO, foarte multe victimse s-au plâns de aceste soluţii şi de faptul că procurorii n-au înţeles că trebuie să ducă până la capăt aceste cercetări.”

„Sunt puţine dosare care au puţine victime. Un dosar mare cu multe victime în care s-au admininstrat cam 80% din probele condamnării celor vinovaţi. Adevărul stă în aceste dosare, dar cea mai cumplită attudine e accea de a nu lucra. Din 2007 sunt atâţia ani în care se putea face o treabă bună. Multe din victime au decedat şi probele au dispărut .Nu e un efort prea mare, nu a mai rămas mare lucru de făcut în dosare.”, arată Dan Voinea.

Citiți și:

Bogdan Licu: Am redeschis dosarele Revoluţiei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri