Daniel Horodniceanu, la Digi24: Acum, DIICOT are pe schema naţională doar un informatician

Data publicării:
daniel horodniceanu diicot agerpres 8138148

Procurorul-şef al DIICOT a vorbit despre nevoile de personal şi reorganizarea după ordonanţa de guvern.

„Guvernul a permis înfiinţarea unui mugur al unui serviciu tehnic, permiţând detaşarea a 40 de poliţişti la DIICOT. (Terminăm operaţiunea de racolare – n.r.) cât de curând. Avem nevoie de ei. Guvernul ne dă 30 de zile. Mâine sau luni vom trimite proiectul de modificare a regulamentului de funcţionare şi organizare către Ministerul Justiţiei, apoi să trecem prin treptele prevăzute de lege.

Numărul nu e suficient, dar este un început bun. Am făcut o notă de fundamentare pentru Ministerul Justiţiei. Am avea nevoie de 290 de poliţişti doar pentru serviciul tehnic. Asta însemnând nu doar cei care vor operaţionaliza mandatele de supraveghere tehnică, dar şi investigaţiile financiare pentru identificarea bunurilor şi pentru îngheţarea lor în vederea confiscării de către instanţe, de poliţişti care să ne asigure investigaţii şi în alt mod, de a analiza bazele de date.

Ne trebuie tehnicieni informaticieni. Acum, DIICOT are pe schema naţională doar un informatician, ceea ce este absolut insuficient. Apelăm la experţi”, a explicat Daniel Horodniceanu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri