De ce nu a scutit-o Ana Maria Pătru pe bunica ei de drumul la DNA. Avocat: N-am avut timp să facem cerere

Data publicării:
bunica ana maria patru

Fosta şefă a Autorităţii Electorale Permanente, Ana Maria Pătru, a fost azi la DNA Ploiești împreună cu bunica sa, în vârstă de 90 de ani. Ana Maria Pătru ar fi putut să o scutească pe bunica ei de acest drum până la DNA. Pentru asta trebuia doar să facă o cerere. De ce n-a făcut-o? Iată răspunsul avocatului.

Avocat Veronel Rădulescu: I s-a cerut să dea o declaraţie, dar, din cauza stării de sănătate şi din cauză că nu vedea, nu auzea bine, nici nu ştiu cât a înţeles dumneaei din ce i s-a explicat acolo. A preferat să nu dea nicio declaraţie şi avea dreptul ăsta prevăzut de Codul de Procedură Penală pentru că este rudă apropiată cu persoana cercetată, respectiv Ana Maria Pătru. Ăsta era un lucru cunoscut.

Reporter: Din punctul dumneavoastră de vedere era justificată o astfel de audiere?

Avocat Veronel Rădulescu: Aşa ceva nici nu vreau să comentez. Este mai mult atributul dumneavoastră să apreciaţi. Eu cred că şi în cazul în care ar fi fost absolut să se desfăşoare o asemenea audiere, ţinând cont de vârsta înaintată, s-ar fi putut dispune deplasarea unui organ de anchetă să consemneze cele care au fost consemnate aici şi nu aducerea de la 400 de kilometri..

Reporter: Codul de procedură penală permite ca o persoană să fie audiată acasă?

Avocat Veronel Rădulescu: Da. permite acest lucru. Aţi văzut şi dumneavoastră numeroase asemenea situaţii

Reporter: Aţi făcut cerere în acest sens?

Avocat Veronel Rădulescu: N-am avut timp să facem asta. Nu eu sunt apărătorul bunicii.

Cele două au fost citate în cel de-al doilea dosar de corupţie deschis pe numele Anei Maria Pătru. Bătrâna a fost chemată pentru a da detalii despre un teren care ar fi fost achiziţionat din banii primiţi drept mită de nepoată.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri