Decizie definitivă în dosarul RADET

Data publicării:
ciocanel 1

Potrivit procurorilor, în februarie 2013, Ion Voicu şi Dan Mavrodin, în calitate de directori ai RADET Bucureşti, au pretins, „cu titlu de mită, de la reprezentantul unei societăţi comerciale, suma de 600.000 lei (reprezentând 10% din suma pe care RADET Bucureşti o datora societăţii respective în baza unui contract), pentru a începe efectuarea plăţilor aferente materialelor livrate”.

Procurorii DNA mai arată că, ulterior, procentul cerut a fost micşorat la 4% și s-a stabilit ca tranşele de bani să le fie achitate directorilor, de regulă, după efectuarea plăţilor.

În baza acestei înţelegeri, în perioada 13 februarie - 21 martie 2013, cei doi directori au primit, în trei tranşe, suma totală de 148.800 lei. Banii i-au fost remişi lui Mavrodin Dan, o parte din aceste sume fiindu-i date apoi lui Voicu Ion”, a mai arătat DNA.

Potrivit anchetatorilor, la 25 februarie, Gărduş a primit de la reprezentantul aceleiaşi firme 5.000 de lei, „ca urmare a unei pretinderi anterioare, în scopul de a nu exercita unele atribuţii de serviciu ce ar fi avut consecinţe negative asupra derulării contractelor încheiate de RADET Bucureşti cu respectiva societate”.

La 22 ianuarie, Gărduş ar fi primit încă 50.000 de lei, prin intermediul aceleiaşi persoane, „de la reprezentantul altei societăţi comerciale care avea contracte cu RADET Bucureşti, după ce, anterior, condiţionase continuarea implementării contractelor de primirea acelei sume de bani”.

La 22 martie, anchetatorii au făcut percheziţii la RADET şi la sediile unor firme, printre care şi societatea de construcţii Erbaşu, precum şi la locuinţele unor persoane din Bucureşti, Ilfov şi Giurgiu. Atunci au fost ridicate contracte, documente de plată, facturi şi devize de lucrări şi sume de bani.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri