Decizie finală în instanţă. Peste 200 de clienţi ai BCR vor plăti rate mai mici

Data publicării:
cladire bcr

207 români vor plăti rate mai mici la bănci. 

Ei au câştigat în instanţă eliminarea din contract a dobânzii de referinţă variabilă, despre care instanţa spune că este nulă şi că nu ar trebui să existe pentru că ar fi stabilită de bancă după propria voinţă, netransparent.

Totodată, prin decizia instanţei au mai fost eliminate comisionul de administrare şi o clauză de garanţie suplimentară.

Decizia instanţei este definitivă şi irevocabilă.

Avocatul Gheorghe Piperea a declarat la Digi24 că BCR ar fi putut evita procesul dacă ar fi făcut oferte de negociere.

„Au fost foarte siguri că vor câştiga, au avut alături şi Banca Naţională şi cu toate astea au pierdut. Trebuie să se ştie că începând de mâine vor fi consecinţe şi faţă de Banca Naţională care a susţinut în aceşti cinci ani BCR...era clar încă de pe atunci că această dobândă este ilegală. Şi-au dat seama abia acum că această dobândă nu trebuia să existe în contracte.

Sunt cel puţin 360 de oameni care au anticipat acest deznodămând, cei care au rămas alături de mine până la capăt, plus eu şi echipa mea. I-am şi avertizat pe cei de la BCR că ar fi mai bine să cadă la o înţelegere cu noi, pentru că în afară de sumele care trebuiau plătite până în 2010, s-au adăugat 5 ani de zile de sume plus dobânzi.

Vor fi acţiuni şi împotriva BNR, chiar dacă nu o să le fac eu, pentru că eu probabil nu o să mai fac procese colective împotriva băncilor...dar oamenii individual vor merge ei şi vor da în judecată BNR. ... acum ştiu ce o să facă fiindcă le-am tot spus ce să facă timp de 5 ani.

Sunt 50.000 de inşi care au aşteptat acea ofertă a BCR, din ei aproximativ 10.000 au acceptat această ofertă. În loc să obţină această reducere ar face bine să faca acţiuni în justiţie pentru a obţine reduceri şi de 70%”, a declarat Gheorghe Piperea.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri