Demisia lui Marko Attila, motiv de ceartă în Parlament. Deputatul și-a trimis demisia pe mail

Data publicării:
marko attila FB

 

Ulterior anunțului, deputatul a postat și un mesaj pe Facebook în care anunță că a demisionat.

Demisia lui Marko Attila a fost motiv de scandal. Președintele Camerei, Valeriu Zgonea, a spus că, pentru ca demisia să producă efecte, trebuie să fie citită în forma originală.

În schimb, avocatul deputatului UDMR, Eugen Iordăchescu, spune că „demisia exprimă voința domnului Marko Attila”.


Marko Attila este implicat în acelaşi dosar în care fostul şef al Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI), Horia Georgescu, a fost arestat, iar deputatul Theodor Nicolescu a fost reţinut.

Marko Attila este acuzat de trei infracțiuni de abuz în serviciu, cu consecințe deosebit de grave, dacă funcționarul public a obținut un folos necuvenit pentru sine sau pentru altul, potrivit DNA.

Potrivit procurorilor DNA, în cursul anului 2008, Marko Attila, „împreună cu ceilalți membri ai Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despăgubirilor, a emis în cazul a trei dosare, titluri de despăgubire pe baza unor rapoarte de evaluare care nu au respectat cerințele Standardelor Internaționale de Evaluare cu privire la estimarea valorii de piață a imobilelor” și nici legislația românească „supraevaluând bunurile imobile respective cu suma totală de aproximativ 75.000.000 euro, cu această sumă fiind prejudiciat bugetul de stat concomitent cu obținerea unor despăgubiri necuvenite de către titularii și cesionarii drepturilor de despăgubire”

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri