Deputatul Adrian Gurzău, la DNA

Data actualizării: Data publicării:
161005_adrian_gurzau_000_INQUAM_Octav_Ganea

Deputatul Partidului Mișcarea Populară Adrian Gurzău a ajuns la DNA în dosarul Carpatiga Asig în care este acuzat de trafic de influență. Ieri, colegii săi din Parlament au votat împotriva reținerii dar au fost de acord cu arestarea preventivă.

Procurorii spun că parlamentarul ar fi încasat ilegal de la compania de asigurări 4.000 de euro lunar printr-un contract prin care acesta se angaja să pună la dispoziție un call-center. Banii urmau să fie încasați pe o perioadă de cinci ani, în schimb Gurzău se angaja să intervină pe lângă persoane influente, astfel încât unul dintre directorii Carpatica Asig să fie numit la conducerea Consiliului de Administrație.

La sosirea la DNA, parlamentarul PMP nu a dorit să răspundă întrebărilor puse de jurnaliști despre ancheta în care procurorii au obținut ieri aviz favorabil pentru arestarea sa. În primă fază, Adrian Gurzău nu a vrut să declare nimic procurorilor despre acuzațiile care îi sunt aduse.

Rămâne de văzut dacă procurorul de caz va considera necesar să solicite mandat de arestare pe numele parlamentarului PMP. În acest caz, cererea va fi transmisă către Curtea Supremă unde Adrian Gurzău va fi citat pentru a se prezenta în vederea judecării acestei solicitări.

Deputatul Adrian Gurzău este acuzat de trafic de influenţă în dosarul privind favorizarea societăţii Carpatica Asig, în care sunt cercetaţi sub control judiciar fostul preşedinte al Consiliului de Administraţie al Carpatica Asig Angela Toncescu, Dan Hosu, soţul fostului procuror-şef adjunct al DIICOT Giorgiana Hosu, şi omul de afaceri Ion Sorin Tatu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri