Deputatul UDMR Marko Attila, rămas ieri fără imunitate, nu a venit la audieri la DNA

Data publicării:
marko attila FB

 

Deputatul UDMR Marko Attila nu a venit la DNA - Foto: Facebook

Procurorul de caz poate cere arestarea preventivă în lipsă a lui Marko Attila.

Ridicarea imunității lui Marko Attila a fost aprobată cu 171 de voturi pentru și 111 împotrivă. În sală au fost prezenți 305 din cei 401 deputați. Au votat 285 de parlamentari, dar trei voturi au fost anulate.

Deputatul Marko Attila nu a fost prezent în plen, însă în apărarea acestuia a luat cuvântul colegul său, Marton Arpad, care le-a spus parlamentarilor că au votat pentru ridicarea imunității unui „nevinovat”.

Cu o zi înainte, cererea Parchetului de încuviinţare a arestării preventive a deputatului UDMR Marko Attila nu întrunise numărul necesar de voturi pentru a fi aprobată în Comisia juridică a Camerei Deputaţilor.

Deputatul UDMR Marko Attila este urmărit penal pentru abuz în serviciu în dosarul şefei DIICOT Alina Bica,

Marko Attila a făcut parte, la data faptelor cercetate în dosar, din Comisia Centrală pentru Stabilirea Despăgubirilor din cadrul Autorităţii Naţionale pentru Restituirea Proprietăţilor (ANRP), care, în 2011, i-au acordat omului de afaceri Gheorghe Stelian despăgubiri pentru teren de 13 hectare din Bucureşti supraevaluat, de la 113.954.741 lei (valoarea reală) la 377.282.300 lei (valoarea unui teren asemănător situat într-o zonă centrală a Capitalei).

Marko Attila a fost condamnat săptămâna trecută la trei ani închisoare cu suspendare într-un alt dosar legat de o retrocedare ilegală. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri