Dezafiliere U Craiova | Reacția lui Adrian Mititelu după decizia instanței

Data actualizării: Data publicării:
adrian mititelu

Adrian Mititelu a afirmat, într-un mesaj postat pe Facebook, că decizia Curţii de Apel Bucureşti, în dosarul excluderii din FRF a clubului FC Universitatea Craiova, este una mişelească, criminală şi total nedreaptă.

„O decizie mişelească CRIMINALĂ şi total nedreaptă! În ROMÂNIA Europeană JUSTIŢIA este doar o iluzie ! Am luptat 6 ani de zile împotriva acestei organizaţii criminale cu speranţa ca totuşi se face dreptate..! Am fost, se pare, un NAIV! Magistraţii care astăzi au luat o astfel de decizie vor purta această uriaşă povară toată viaţa! În plină democraţie mi-a fost confiscată o societate în care am investit zeci de milioane de euro! Oricum, vreau să ştiţi că am făcut tot ce este posibil omeneşte pentru a aduce clubul înapoi dar din păcate n-am reuşit, peste ani probabil foarte mulţi, se va face dreptate într-un final însă până atunci vor fi multe suferinţe .... Regret ENORM că v-am dezamăgit!, a scris Mititelu pe Facebook.

Fostul preşedinte al Federaţiei Române de Fotbal (FRF) Mircea Sandu şi fostul preşedinte al Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF) Dumitru Dragomir au fost achitaţi, joi, de magistraţii Curţii de Apel Bucureşti, în dosarul excluderii din FRF a clubului FC Universitatea Craiova, patronat de Adrian Mititelu.

Şi Federaţia Română de Fotbal şi Liga Profesionistă de Fotbal au fost achitate în acest dosar. Instanţa de apel a menţinut sechestrul asigurator în cazul celor doi conducători şi a LPF, timp de 30 de zile, pentru situaţia în care statul sau/şi lichidatorul FC Universitatea vor deschide acţiune în civil.

„Admite apelul Parchetului şi ale inculpaţilor (...) Achită pe Mircea Sandu pentru abuz în serviciu şi folosirea influenţei, sustragere de sub sechestru. Achita pe Mitică Dragomir pentru abuz în serviciu, folosirea influenţei, sustragere de sub sechestru. Achită FRF, se arată în decizia Curţii de Apel Bucureşti.

De asemenea, instanţa a respins acţiunea ANAF.

Decizia este definitivă.

În 13 iunie 2016, Mircea Sandu şi Dumitru Dragomir au fost condamnaţi la câte trei ani de închisoare cu suspendare şi obligaţi să plătească fiecare 80.000 de lei amendă penală. Liga Profesionistă de Fotbal şi Federaţia Română de Fotbal au primit o amendă penală de câte 370.000 lei. Cei doi foşti conducători şi cele două instituţii au mai fost condamnate la plata în solidar a sumei de 1 miliard 84 milioane 592 mii lei către partea civilă, şi la 10.527.634 lei către partea civilă Ministerul Finanţelor Publice - ANAF.

„Obligă pe inculpaţii SM, DD, Liga Profesionistă de Fotbal şi Federaţia Română de Fotbal, în solidar, la plata sumei de 1 miliard 84 milioane 592 mii lei către partea civilă, plus dobânda legală de la rămânerea definitivă a hotărârii la achitarea debitului, şi la 10.527.634 lei, plus dobânda legală de la rămânerea definitivă a hotărârii la achitarea debitului, către partea civilă Ministerul Finanţelor Publice - ANAF”, potrivit deciziei Tribunalului Bucureşti.

În acest dosar, Mircea Sandu şi Dumitru Dragomir au fost trimişi în judecată de către procurorii anticorupţie în iunie 2013, fiind acuzaţi de abuz în serviciu, folosirea influenţei ori autorităţii pentru a obţine pentru sine sau pentru altul bani, bunuri sau foloase necuvenite şi sustragere de sub sechestru. De asemenea, FRF şi LPF sunt acuzate de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor şi sustragere de sub sechestru.

Atât cei condamnaţi, cât şi procurorii au făcut apel la decizia Tribunalului Bucureşti.

La ultimul termen al procesului de la Curtea de Apel, din 17 mai, procurorii DNA au cerut pedepse orientate spre maxim atât pentru Mircea Sandu, cât şi pentru Dumitru Dragomir.

Pronunţarea în acest dosar ar fi urmat să fie dată în 31 mai, dar a fost amânată pentru 15 iunie.

Sursa: News.ro

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri