Din închisoare, Dan Voiculescu anunţă că îl dă în judecată pe Traian Băsescu

Data publicării:
Dan Voiculescu crop - mfax

 

„Băsescu Traian a făcut o nouă declaraţie publică mincinoasă în care vorbeşte despre presupuse relaţii ilegale între Grivco şi Crescent. Băsescu afirmă că societatea Crescent a fost firma Securităţii şi a luat banii poporului. Faţă de acestea, s-a luat decizia predării acestui caz avocaţilor noştri pentru a porni o acţiune în justiţie împotriva lui Traian Băsescu”, a scris Voiculescu, într-o postare intitulată „Chemare în judecată”.

Ieri, la plecarea de la sediul PMP, Traian Băsescu a lansat un atac dur la adresa Gabrielei Firea. Fostul președinte a spus că aceasta a luat, ca împrumut, bani de la Crescent pentru o firmă din cadrul Grivco, dar pe care nu i-a mai dat înapoi. Este vorba despre „spălare de bani”, a mai spus Traian Băsescu.

Mi-au transmis o scrisoare prin care aflam că sunt suspect. (...) Sunt un suspect pentru că am deranjat-o pe doamna Firea, dar cred că doamna Firea ar fi bine să aibă grijă - și asta nu e șantaj, nu e amenințare, e doar informație publică - dacă își aduce aminte să fi semnat vreo hârtie prin care tot împrumuta așa, an de an, și nu îi dădea înapoi, 400.000 de euro și 1.800.000 de dolari de la Crescent și îi transfera într-o companie care era în grupul domnului Voiculescu”, a spus fostul președinte.

„Eu cred că organele statului ar trebui să se uite în Grivco să vadă câţi bani au fost transferaţi de la compania Securităţii Crescent în Grivco în perioada 2007-2011 când doamna Firea era administrator la o firmă din grupul Grivco şi doamna Firea, cu mânuţa domniei sale a semnat împrumuturi de la Crescent către compania unde erau administratori, ceva cu Media Press, ceva de genul ăsta, sau Casa Press. A semnat împrumuturi de 400.000 de euro şi 1.800.000 de dolari, pe care se pare că a uitat să-i mai dea înapoi, deci era o spălare de bani, un transfer din banii firmei Securităţii în firma Grivco”, a spus Băsescu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri