Directorul RA-APPS, arestat preventiv

Data publicării:
ciocanel

 

Curtea de Apel Bucureşti a admis astfel un recurs al DNA faţă de o decizie prin care Tribunalul Bucureşti a hotărât că Surdu poate fi cercetat în libertate, sub control judiciar. Atunci, completul de la Tribunal a motivat decizia prin faptul că DNA nu avea suficiente probe care să justifice arestarea.

Decizia de astăzi va fi transmisă poliţiei pentru punerea în executare a mandatului de arestare preventivă.

Procurorii îl acuză pe Gabriel Surdu că i-a cerut şefului Consiliului Judeţean Buzău, Cristinel Bîgiu, să faciliteze firmei sale obţinerea unui contract pentru lucrări de canalizare în valoare de aproape 11 milioane euro.

În schimb, Cristinel Bîgiu, arestat acum la domiciliu, ar fi cerut 8% din valoarea lucrărilor.

Directorul RA-APPS este acuzat că ar fi promis 8% din valoarea unui contract pentru a obţine lucrări publice prin firma pe care, potrivit procurorilor, o controlează din umbră - un contract în valoare de aproape 11 milioane de euro destinat modernizării drumurilor, reţelei de canalizare şi staţiei de epurare a apei din localitatea buzoiană Ghergheasa. Procurorii spun că şeful regiei ar fi obţinut acest contract cu ajutorul lui Cristian Bîgiu, pe atunci preşedintele Consiliului Judeţean Buzău.

Fostul baron de Buzău, acum arestat la domiciliu într-un alt dosar de corupţie, ar fi făcut demersuri în acest sens pe lângă primarul localităţii Ghergheasa.

Contractul a fost semnat în mai anul trecut, însă până acum lucrările n-au avansat aproape deloc.

Gabriel Surdu este directorul RA-APPS de opt ani şi a fost numit la conducerea instituţiei de Călin Popescu Tăriceanu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri