Discuţii în CSM despre "spionii" din justiţie

Data publicării:
PRIMA SEDINTA CSM AGERPRES

Horaţius Dumbravă, judecător, membru CSM: „Aşteptam un semnal de transparenţă şi din partea preşedintelui Klaus Iohannis, el este şi preşedintele CSAT, în care să spună că nu este niciun judecător şi procuror acoperit sau colaborator al serviciilor secrete, dar să o spună public. Dacă CSAT ar reuşi să prelucreze toate declaraţiile pe proprie răspundere ale magistraţilor şi personalului auxiliar, este cazul ca preşedintele României, CSAT, să iasă public, fără să nominalizeze desigur acele persoane care sunt colaboratori”.

Livia Stanciu, preşedintele ICCJ: „Au fost atacuri dure, dacă vă amintiţi, inclusiv cu privire la celeritatea soluţionării unor cauze spunându-se că acelea se soluţionează mai repede sau mai încet în raport de culoarea politică a inculpaţilor care au fost trimişi în judecată.

Cred că aceste atacuri au fost determinate sau au fost, mai bine zis, direct proporţionale cu numărul persoanelor influente care au fost trimis în judecată.

Ştim foarte bine că presiuni asupra justiţiei se pot face nu numai prin acele forme, prin atacuri la adresa magistraţilor, ci şi prin încercări de modificare a unor legi de organizare şi funcţionare a sistemului judiciar.

Probabil că sigur mai există în sistem politicieni care îşi doresc o justiţie controlată”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri