DNA cere arestarea preventivă a unui judecător implicat în dosarul retrocedărilor ilegale

Data publicării:
Sigla noua DNA - Directia Nationala Anticoruptie - Mediafax Foto-Liviu Adascalitei-1

 

Lorand Andras Ordog este acuzat de abuz în serviciu şi luare de mită.

În referatul cu propunere de arestare, procurorii au reținut că, în iunie 2010, judecătorul ar fi primit de la avocatul Ioan Adam suma de 10.000 de euro, pentru a formula o soluție favorabilă clientului acestuia din urmă, Paltin Gheorghe Sturdza. Banii ar fi fost primiți chiar în biroul acestuia din cadrul Tribunalului Covasna, arată DNA.

După ce ar fi primit banii, judecătorul, împreună cu membrii completului, a admis recursul împotriva unei sentințe pe care a casat-o și a trimis cauza spre rejudecare instanței care a pronunțat hotărârea atacată, respectiv Judecătoria Sfântu Gheorghe.

În martie 2012, Lorand Andras Ordog ar fi cerut de la Ioan Adam suma de 50.000 de euro, pentru a-i da o soluție favorabilă clientului acestuia din urmă, Paltin Gheorghe Sturdza. Banii ar fi fost ceruți chiar în biroul judecătorului din cadrul Tribunalului Covasna, iar avocatul i-ar fi promis că-i va da suma cerută.

Ulterior, după formularea deciziei (dispuse de judecătorul Ordog Lorand Andras, împreună cu judecătorii Uță Gabriel și Velican Maria Daniela), avocatul Adam Ioan i-a dat lui Ordog Lorand Andras suma de 10.000 de euro din suma promisă anterior.

„Decizia respectivă a fost dată în contradicție evidentă cu principiile de drept și cu starea de fapt reală, urmare a unei analize și interpretări părtinitoare a probelor, denaturându-se vădit starea de fapt.

Astfel, s-a creat un prejudiciu în sarcina RNP ROMSILVA de 303.888.615 euro (contravaloarea a 43.227 ha teren forestier)”, au stabilit procurorii DNA.

În 4 decembrie, CSM a încuviințat solicitarea luării măsurii arestării preventive/a arestului la domiciliu a judecătorului.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri