DNA: Darius Vâlcov primea mită în pungi de plastic. Se întâlnea cu suspecții în cimitir

Data publicării:
darius valcov gov ro

De trei ore şi jumătate a început şedinţa de judecată privind eventuala arestare a primarului de Slatina, Minel Prina, acuzat în dosarul care-l vizează şi pe ministrul de Finanţe, Darius Vâlcov.

În faţa judecătorilor, procurorii DNA au venit cu detalii surprinzătoare din această anchetă. Darius Vâlcov ar fi încercat să influenţeze deciziile autorităţilor fiscale, după ce a devenit ministru. Discuţiile de taină aveau loc, potrivit procurorilor, în cimitire! Scopul traficului de influență era acoperirea neregulilor pe care le-ar fi comis ca primar. În plus, el ar fi primit ca mită, în mai multe rânduri, sume importante, în pungi de plastic.

Interceptările din dosar arată că primarul din Slatina a făcut tot ce a putut pentru a stopa ancheta.

Intervenţiile primarului la ministrul Darius Vâlcov

Prina Minel Florin s-a consultat şi l-a influenţat pe suspectul Vâlcov Darius Bogdan, ministru al Finanţelor în Guvernul României pentru a interveni în activitatea de control desfăşurată de Agenţia Naţională de Administrare Fiscală - Direcţia Generală Antifraudă Fiscală.

sursa: Referat DNA

Speriaţi de gândul că ar putea fi interceptați, unii dintre suspecți s-au întâlnit cu Darius Vâlcov în locuri în care credeau că discuțiile nu puteau fi înregistrate. Precum cimitirele. 

Intervenţii la ministrul Darius Vâlcov

TIMOFTE BOGDAN PETRE: „Asta vor să ajungă, la DARIUS şi la MINEL. „Cine sunt, mă?" Cine v-a învăţat, mă, pe voi să faceţi aşa, că voi nu ştiţi?" Da' te întreabă simplu: „De unde ai tu BOGDANE şi ALEX banii ăştia?"

MOCANU MARIAN ALEXANDRU: Şi? Se duce el la puşcărie?

TIMOFTE BOGDAN PETRE: Şi zice… Şi zice că ar fi zis DARIUS săptămâna trecută, cât am stat noi pe aici în BUCUREŞTI, s-au dus, s-au întâlnit în cimitir și au vorbit.

sursa: referat DNA

Ministrul Finanțelor le-a promis celor care l-au ajutat în presupusele ilegalități că va fi mereu alături de ei.

Intervenţii la ministrul Darius Vâlcov

TIMOFTE BOGDAN PETRE: Şi zice că ar fi zis DARIUS: „Bă, dacă se ajunge la nu ştiu ce…", cu o lacrimă aşa în colţ s-a întors şi a zis… „Eu mi le asum pe toate. Nu o să vă las pe niciunu' aşa”

sursa: referat DNA

Anchetatorii spun că o parte din mita primită de Darius Vâlcov a fost investită într-un hotel din Slatina, dar care nu apare în declarația de avere a senatorului. Interceptările arată că unii dintre suspecți - care îi erau apropiați lui Vâlcov nu știau că ministrul e în spatele afacerii hoteliere construite prin comisioanele ilegale.

Intervenţii la ministrul Darius Vâlcov

MOCANU MARIAN ALEXANDRU: În spate la hotelul ăla mai e cineva, mai am... PUD... surprize?

ȘUȘALĂ LUCIAN: Ce vrei să spui? Cum adică dacă mai este cineva în spatele hotelului? Dacă mai e cineva în afară de DARIUS? Cine să fie!? Să fie cineva...

MOCANU MARIAN ALEXANDRU: El e sigur?

ȘUȘALĂ LUCIAN: Da.

sursa: referat DNA

Dosarul a fost deschis după ce omul de afaceri Teodor Berna, patronul Tehnologica Radion, l-a denunțat pe Darius Vâlcov. Berna le-a oferit anchetatorilor date exacte despre comisioanele plătite.

Mită dată în pungi de plastic

Remiterea sumelor de bani către VÂLCOV DARIUS BOGDAN s-a realizat în pungi de plastic în tranşe cuprinse între 400.000 şi 1.000.000 de lei

sursa: referat DNA

În acest dosar, procurorii spun că ministrul de finanțe a primit în total două milioane de euro.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri