DNA, despre ancheta Rise Project privind milionul lui L. Dragnea

Data actualizării: Data publicării:
liviu dragnea fb

Direcţia Naţională Anticorupţie a transmis că aspectele semnalate în ancheta Rise Project privind milionul dispărut al lui Liviu Dragnea nu generează împrejurări care să poată face obiectul unei comunicări publice.

liviu dragnea fb

"În acest moment nu există împrejurări care pot face obiectul unei comunicări publice referitoare la aspectele menţionate. Prin urmare, nu va putem furniza nici un fel de informaţii despre existenţa sau inexistentă unei cauze care să privească aspectele din cererea dvs", se arată în răspunsul Direcţiei Naţionale Anticorupţie la solicitarea HotNews.ro.

Rise Project a dezvăluit cum omul de afaceri Costel Comana, care s-a sinucis în 2015, a cumpărat o serie de tereuri de la Liviu Dragnea iar firma acestuia, Regiotrans, ar fi beneficiat la rândul ei de sprijinul fostului preşedinte al Consiliului Judeţean.

DNA a deschis o anchetă în februarie 2015 în legătură cu activitatea Regiotrans, mai mulţi directori din CFR fiind acuzaţi că au primit mită pentru a acordă companiei trasee şi subvenţii în mod preferenţial. La scurt timp după deschiderea anchetei, a apărut informaţia că omul de afaceri Costel Comana, care controla societatea Regiotrans, s-a sinucis în toaletă unui avion pe ruta Columbia – Costă Rică. Despre acest dosar, DNA susţine că se află în lucru şi că alte informaţii nu pot fi oferite.

Costel Comana era cercetat în dosarul în care oficiali din Ministerul Transporturilor şi din CFR sunt suspectaţi de luare de mită. În acest dosar, asociatul lui Comana în Regiotrans, Iorgu Ganea şi Estrella Ştefănescu, şefa Serviciului Urmărire Transporturi din CFR, au fost arestaţi preventiv în 20 februarie.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri