DNA: V.Ponta ar fi cumpărat două apartamente de lux cu o parte din banii de la D.Șova

Data publicării:
apartamente-ponta

Locuinţele au fost cumpărate în urmă cu șapte ani. Potrivit declaraţiei de avere a lui Victor Ponta, e vorba despre o garsonieră de 34 de metri pătraţi şi despre un apartament de 90 de metri pătraţi.

Locuinţele menţionate în dosarul DNA sunt situate într-un ansamblu rezidenţial. Acesta se află în Sectorul 1 al Capitalei, în spatele Casei Presei, într-o zonă bine cotată a Capitalei. Achiziţia acestor apartamente şi vânzarea lor este cercetată acum de procurorii DNA”, transmite corespondentul Digi24 Bogdan Ocnaru.

În urmă cu trei ani, pe 7 martie 2012, în plină criză imobiliară, când preţurile caselor s-au prăbuşit, Victor Ponta a reuşit să vândă cele două locuinţe. Pentru garsonieră a primit 80.000 de euro, iar pentru apartament 130.000 de euro.

Preţul mi se pare exagerat, deşi este o clădire am înţeles construită după 1990. Cred că un preţ realist pentru momentul respectiv ar fi undeva în jurul valorii de 50.000 de euro. În orice caz, garsoniera mi se pare mult supraevaluată, cu circa 60%, pe când în cazul apartamentului abaterea este în jur de 10%”, este de părere profesorul de economie Ion Radu Zilișteanu.

Ambele apartamente au fost cumpărate de şeful BCR Leasing, Ionuţ Bogdan Speteanu. La un an şi opt luni de la tranzacţie, în noiembrie 2013, Victor Ponta l-a numit pe Speteanu membru în Consiliul de Administraţie al Tarom. Ionuţ Bogdan Speteanu a fost contactat de Digi24, dar a refuzat să-şi spună punctul de vedere.

Pe 17 ianuarie 2013, soţia lui Victor Ponta, Daciana Sârbu, a cumpărat un autoturism Land Rover Range, second-hand, în valoare de 34.000 de euro, de la BCR Leasing, instituţie condusă atunci de cel care a cumpărat apartamentele soţului său. Respectiva maşină a aparţinut unei firme acuzată de evaziune fiscală, care a intrat în insolvenţă. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri