DNA verifică de ce procurorii DIICOT au cerut închisoare cu suspendare în cazul lui Ovidiu Tender

Data publicării:
tender ovidiu -Mediafax Foto-Silviu Matei

 

Ovidiu Tender a fost condamnat, în 8 iunie, la 12 ani şi şapte luni de închisoare. FOTO: Mediafax

Informaţia apare în raportul Inspecţiei Judiciare, care a verificat managementul DIICOT din perioada 2013-2014.

Inspectorii judiciari au stabilit că procurorul de caz al dosarului "Carom", Claudia Curelaru, a întocmit în 27 octombrie 2014 un referat prin care propunea formularea unor concluzii de condamnare a lui Ovidiu Tender la pedeapsa închisorii, cu suspendarea sub supraveghere a pedepsei.

Procurorul invoca faptul că Ovidiu Tender a fost trimis în judecată şi pentru săvârşirea infracţiunilor de înşelăciune, infracţiuni pentru care s-a împlinit termenul de prescripţie al răspunderii penale.

"Urmare a acestui referat a fost întocmit un proces-verbal conform căruia procurorul şef Direcţie Alina Bica, procurorul şef serviciu judiciar Silvia Ştefănescu şi procurorul de caz Claudia Curelaru au discutat şi au convenit, de comun acord, să fie formulate concluzii de condamnare, cu suspendarea sub supraveghere a pedepsei aplicate inculpatului Tender Ovidiu, conform referatului procurorului de caz", conform sursei citate.

Din verificările efectuate de inspectorii judiciari a rezultat că referatul este "incomplet", în sensul că a fost omisă precizarea că pentru celelalte infracţiuni nu se prescrisese răspunderea penală.

"Faptele privind această împrejurare formează obiectul unui dosar penal aflat pe rolul Direcţiei Naţionale Anticorupţie", conchid inspectorii judiciari.

Surse judiciare au afirmat, pentru Mediafax, că cele două procuroare de la DIICOT - Claudia Curelaru şi Silvia Ştefănescu - au fost audiate la Direcţia Naţională Anticorupţie în acest caz, în calitate de martori.

Ovidiu Tender a fost condamnat, în 8 iunie, la 12 ani şi şapte luni de închisoare, iar Marian Iancu a primit o pedeapsă de 14 ani de închisoare, în dosarul "Carom", fiind astfel găsiţi vinovaţi de înşelăciune şi spălare de bani. Decizia luată de Curtea de Apel Bucureşti (CAB) este definitivă.

Decizia Curţii de Apel Bucureşti a venit cu doar o zi înainte de a se prescrie faptele de care erau acuzate persoanele implicate în acest dosar.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri