Doar 16 ani de închisoare pentru un ploieștean care a jefuit și ucis o femeie abordată pe Facebook

Data actualizării: Data publicării:
puscarie crop

Ploieşteanul care în luna august a anului trecut a ucis o femeie şi a jefuit-o de mai multe bijuterii, lăsând victima pe un teren viran de la marginea Ploieştiului, a fost condamnat definitiv la 16 ani şi opt luni de închisoare şi la plata unor daune de 200.000 de lei rudelor acesteia. Curtea de Apel Ploieşti a menţinut astfel Tribunalului Prahova care îl găsise pe bărbat vinovat pentru infracţiunea de omor.

Judecătorii Curţii de Apel Ploieşti l-au condamnat definitiv, marţi, la 16 ani și 8 luni de închisoare pe bărbatul care la începutul lunii august a anului trecut a ucis şi jefuit o femeie, lăsând-o fără suflare pe un teren viran de la marginea oraşului Ploieşti.

Prin decizia pronunţată, Curtea de Apel a menţinut sentinţa dată în februarie de Tribunalul Prahova, decizie care fusese contestată atât de către condamnat, cât şi de către procurori.

Astfel,Vasile Pascale a fost condamnat la 16 ani de detenţie pentru omor şi la doi ani pentru furt, în final rezultând o pedeapsă de 16 ani şi opt luni de închisoare. 

De asemenea, bărbatul este obligat să plătească 200.000 de lei daune morale rudelor femeii ucise, dar şi 16.000 de lei daune materiale reprezentând contravaloarea unor bijuterii furate de la femeie, pe care criminalul le-a amanetat şi cheltuielile de înmormântare. Potrivit aceleiaşi sentinţe, Vasile Pascale ar trebui să achite statului român 21.000 de lei, sumă reprezentând cheltuieli judiciare.

Vasile Pascale şi-a cunoscut victima pe o reţea de socializare, iar în data de 3 august cei doi s-au întâlnit pe un teren viran de la marginea Ploieştiului. Acolo s-a şi produs crima, bărbatul omorând-o pe femeie cu un ciob cu care a tăiat-o în zona gâtului. Ulterior, el i-a furat bijuteriile, pe care le-a amanetat, precum şi cardurile bancare şi două telefoane mobile. Criminalul a fost prins la o săptămână de la comiterea faptei, pe litoral. Instanţa a dispus prelevarea de probe biologice de la condamnat şi introducerea profilului genetic al acestuia în Sistemul Naţional de Date Genetice Judiciare.

Sursa: News.ro

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri