Doi jurnaliști bulgari au venit să facă un interviu cu Horia Georgescu despre reformele anticorupție în ziua în care șeful ANI a fost reținut

Data publicării:
jurnalist bulgar

Şeful ANI, Horia Georgescu, era unul dintre personajele principale ale documentarului la care lucrează reporterul bulgar Petar Nanev şi cameramanul său, Dobromir Ivanov.

Interviul fusese confirmat pentru miercuri dimineaţă, dar mare le-a fost surpriza celor doi jurnalişti când, aflaţi în redacţia HotNews, au văzut în direct la televizor cum Horia Georgescu este dus în arest.

Şeful ANI, cel care trebuia să le dea lecţii bulgarilor despre eradicarea corupţiei, e urmărit penal pentru abuz în serviciu într-un caz de corupţie.

„Ne uitam la televizor, la o transmisiune în direct cu domnul Georgescu, care era reţinut. Acum o să spun povestea aşa cum este. Aveam programat un interviu - aşa cum îţi spun şi ţie acum - aveam un interviu. Presupun că eu o să spun toate astea în faţa camerei. Aveam un interviu programat cu domnul Georgescu, dar, din păcate sau poate nu, acum el e reţinut”, a spus Petar Nanev, jurnalist BTV, pentru Digi24.

Deşi a rămas fără personajul principal, jurnalistul bulgar spune că povestea a devenit şi mai interesantă acum: „E foarte important ca oamenii de aici şi cei din Bulgaria să ştie că, în România, nimeni nu este protejat”.

Echipa de jurnalişti bulgari mai are programate interviuri cu personalităţi din justiţie, inclusiv cu procurorul-şef al DNA, Laura Kovesi. Totuşi, Horia Georgescu reprezenta motivul vizitei la Bucureşti, În plus, şeful ANI ar fi trebuit să ajungă la Sofia săptămâna viitoare pentru a le împărtăşi vecinilor experienţa sa.

Citiți și
Șeful ANI, Horia Georgescu, a fost reținut într-un dosar cu prejudiciu de 75 de milioane de euro
Comisia suspectă. Cine sunt membrii comisiei de retrocedări? 
Averea lui Horia Georgescu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri