Doi polițiști, amendați cu câte 5.000 de lei pentru că și-au făcut meseria. Un procuror s-a supărat pe ei

Data publicării:
politist amenda

Situaţie neobişnuită în judeţul Ialomița. Doi poliţişti au fost amendați de un procuror, după ce agenţii de la rutieră l-au amendat pentru depășirea vitezei regulamentare și i-au luat talonul şi plăcuţele de înmatriculare pentru că avea ITP-ul expirat. Magistratul i-a sancţionat pe cei doi pentru că l-ar fi reţinut prea mult şi astfel a întârziat la muncă.

Cei doi polițiști l-au oprit în trafic pe procuror după ce acesta a depășit limita de viteză. La verificarea actelor, agenții au observat cî mașina magistratului nu avea inspecția tehnică periodică valabilă, așa că i-au reținut talonul, plăcuțele de înmatriculare și l-au amendat cu 2.200 de lei. Acela ar fi fost momentul în care procurorul le-a spus agenților că nu au niciun drept să-l sancționeze și că se grăbește către locul de muncă.

Magistratul le-a mai spus agenților că trebuie să îl ducă la Parchet cu autospeciala de Poliție deoarece el nu mai putea folosi mașina fără plăcuțe de înmatriculare, lucru pe care polițiștii l-au refuzat.

Imediat procurorul l-a sunat pe superiorul celor doi agenți, acesta venind la fața locului din timpul liber. Șeful de post la dus apoi personal pe magistrat la locul de muncă.

După acest incident, magistratul a semnat o ordonanță prin care cei doi polițiști de la rutieră sunt amendați cu 5.000 de lei fiecare pentru că l-ar fi împiedicat pe procuror în exercitarea atribuțiilor de serviciu.

Agenții au contestat amenda și așteaptă acum ca un judecător să o anuleze sau să o modifice.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri