Doi polițiști din Capitală, reținuți pentru mită și ultraj

Data publicării:
CATUSE 2 20 1-1

La data de 14 octombrie 2015, inculpații Chivu Daniel Mihai și Colesca Nicos, în calitate de subcomisari de poliție în cadrul Poliției Sectorului 6 – Serviciul de Investigare a Criminalității Economice, în timp ce se aflau în incinta punctului de lucru al unei firme, dintr-un complex comercial situat în jud. Ilfov, fiind în exercitarea atribuțiilor de serviciu, au pretins de la administratorul societății suma de 10.000 lei și au primit efectiv suma de 8.000 lei”, spun procurorii DNA.

În schimbul banilor, cei doi polițiști ar fi promis că-l vor ajuta pe administratorul societății să obțină o soluție favorabilă într-un dosar penal aflat pe rol la Parchetul de pe lângă Tribunalul București.

Cu aceeași ocazie, pentru a asigura scăparea sa și a colegului său, dar și păstrarea sumei de 8.000 lei primită drept mită, inculpatul Colesca Nicos a demarat în trombă cu autoturismul de serviciu în direcția ieșirii din complexul respectiv, deși un ofițer de poliție, aflat în exercitarea atribuțiilor de serviciu privind constatarea infracțiunii flagrante săvârșite de cei doi, se afla parțial în interiorul autovehiculului, în încercarea de a-i opri pe cei doi inculpați”, mai spun procurorii.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri