Dosar penal în cazul Cătălin Rădulescu

Data actualizării: Data publicării:
parchetul general fb lat

Procurorii verifică infracțiunea de tulburare a liniștii publice. În urmă cu două zile, parlamentarul a făcut declarații controversate despre protestatarii din Piața Victoriei.

Dosarul in rem a fost deschis la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, cu privire la infracțiunea de tulburare a liniștii și ordinii publice, ca urmare a declarațiilor făcute de Cătălin Rădulescu.

Este un dosar deschis ca urmare a unei autosesizări a procurorilor de la Parchetul General, având în vedere calitatea de parlamentar a lui Rădulescu.

Această hotărâre a fost luată după ce la Parchetul General au ajuns zilele trecute o serie de plângeri depuse de mai multe persoane fizice la un Parchetul din Pitești, care însă a declinat plângerile la Parchetul General, abilitat să cerceteze parlamentari.

Deputatul PSD de Argeş Cătălin Rădulescu a spus, într-un interviu pentru Adevărul, că protestatarii din Piaţa Victoriei ar trebui înfruntaţi cu tunuri de apă.

„De ce mai stau ca proştii acolo? N-au treabă, n-au serviciu, n-au copii?”. Mai mult, el spune că şi-a păstrat mitraliera AKM cu care a luptat la Revoluţie şi este pregătit să o folosească din nou: „Nu o să mi-o ia nimeni în viaţa vieţilor şi o ţin, că poate vreodată, dacă mai vine cineva cu vreo idee din asta să transforme statul ăsta pentru care am luptat noi, sunt pregătit să ies cu arma să trag, imediat”.

Astăzi, într-o intervenție la Digi24, deputatul PSD și-a justificat declarațiile privind mitraliera pe care are avea-o prin faptul că a vrut „să facă mișto” de cei doi jurnaliști de la Adevărul.

„Nu e nicio armă în dotare decât de vânătoare, mâine o să spun că am o bombă atomică, ca să îi prostesc iarăși pe anumiți jurnaliști, ca să meargă să vadă. Poate am vreo bombă atomică acasă. Tocmai Poliția s-a dus și a căutat acolo și a văzut că nu e nimic din ce s-a spus, e o nebunie la cap, dar e frumos că jurnaliștii mai pică și în plase de genul ăsta”, a mai spus el.

Tot astăzi, Asociația „21 Decembrie 1989” a cerut Parchetului punerea sub acuzare a deputatului în dosarul mineriadei din 13-15 iunie 1990.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri