Parlamentarii nu știu cu cât li s-a mărit indemnizația

Data publicării:
160817_ilustratie_bani_11_INQUAM_Octav_Ganea

În conturile deputaţilor şi senatorilor au intrat indemnizaţiile mărite, dar aceştia nici nu au remarcat. Aflaţi în vacanţă sau în trecere pe la Parlament, aleşii recunosc nonşalant că nu şi-au verificat cardurile. Și spun că ar accepta să primească mai puţini bani, dar pentru asta trebuie să fie votată și o lege. Declarativ, cei din opoziţie anunţă că vor începe acest proces în toamnă.

Printre primii beneficiari ai legii salarizării sunt chiar cei care au votat-o: parlamentarii. Ei primesc de la 1 iulie o indemnizaţie netă de aproape 10.000 de lei. Aleşii nici nu s-au interesat dacă le-au intrat sau nu pe card lefurile mărite.

Dan Vâlceanu, deputat PNL: „Nici măcar nu ştiu dacă am primit banii, primul salariu mărit. Este o diferenţă luna aceasta, trei mii şi ceva de lei net. Înainte luam patru mii şi ceva, 4.600 cred.”

Petre Manole, deputat PSD: „N-am verificat, dar, probabil, nu cred că este vreo diferenţă dacă a primit un coleg, primesc toţi.”

Octavian Petric, deputat PSD: „N-am primit încă, nu ştiu, n-am primit încă. Am înţeles că va fi în jur de 7.000 de lei.”

Parlamentarii care şi-au verificat cardul s-au bucurat de banii în plus.

Ioan Munteanu, lider grup PSD, deputat : „Ce om ar spune că nu are nevoie de bani? Şi ăia care au foarte mulţi bani spun că au nevoie de bani. Au fost bineveniţi, de ce să nu spun lucrul acesta.”

În condiţiile în care demnitarii se numără printre bugetarii care au primit deja majorări, opoziţia anunţă că va propune modificarea legii, astfel încât sumele să scadă. Până s-ar aduna o majoritate parlamentară care să voteze această propunere, nici parlamentarii opoziei nu ar renunţa însă la sumele suplimentare.

Iulian Dumitrescu, vicepreşedinte PNL: „Vom avea o serie de acţiuni în toamnă şi referitoare la salariile parlamentarilor şi referitoare la pensiile speciale ale parlamentarilor. Evident că scăderea, că doar nu creşterea salariilor.”

Liderii PSD îi acuză la rândul lor pe liberali că "joacă la dublu".

Ioan Munteanu, lider grup PSD, deputat: „Stăteau la uşă şi ne rugau să votăm. Acum la fel, ei ar vrea să fie doar beneficiari. Eu am să vă spun că este posibil ca indemnizaţiile să fie reduse. Undeva la 7.000 - 7.500 de lei.”

Remus Borza, deputat ALDE: „Nimeni nu poate să trăiască din mai puţin de o mie de euro.”

Până decid deputaţii şi senatorii dacă indemnizaţia pe care o primesc este prea mare, noile indemnizaţii vor continua să le intre în cont.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri