Udrea vrea ca Ponta să poată vorbi, iar Blair să fie acuzat în România

Data publicării:
160909_elena_udrea_iccj_00_INQUAM_Octav_Ganea

Elena Udrea consideră că este abuzivă interdicția impusă de ÎCCJ lui Victor Ponta de a face declarații despre dosar, afirmând că ar trebui ca și fostul premier britanic Tony Blair să fie pus sub acuzare în România, în dosarul DNA instrumentat de DNA la adresa lui Ponta, de complicitate la spălare de bani.

160909_elena_udrea_iccj_00_INQUAM_Octav_Ganea

Foto - INQUAM, Octav Ganea                            Elena Udrea, în drum spre ÎCCJ

Udrea, care a fost și ea chemată vineri la Înalta Curte de Casație și Justiție în dosarul Gala Bute, a declarat despre Ponta: "Cred că este o interdicţie abuzivă. Din moment ce eşti acuzat public şi eşti o persoană publică, mi se pare normal să te poţi apăra public, pentru că, din momentul în care ţi se formulează acuzaţiile în mod public, eşti judecat şi, de multe ori, eşti deja găsit condamnat, vinovat de opinia publică înanite să fie constatat printr-o decize judecătorească. Şi pe Tony Blair sper să îl pună sub acuzare în România".

Victor Ponta şi Elena Udrea au fost contracandidaţi la alegerile prezidențiale din 2014, când fostul ministru al Turismului a avut ca principală temă de discurs acuzații de corupție la adresa lui Ponta, pe atunci prim-ministru.

În același timp, Victor Ponta a fost avocat al Elenei Udrea și al lui Dorin Cocoș în mai multe procese. De asemenea, spre sfârșitul mandatului prezidențial al lui Traian Băsescu, Elena Udrea și Victor Ponta au negociat numirea șefilor de la DNA și de la Parchetul general, în condițiile în care pe scena publică erau adversari care, la nivelul discursului, păreau ireconciliabili.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri