Jumătate de victorie pentru Victor Ponta

Data actualizării: Data publicării:
160909_victor_ponta_02_INQUAM_Octav_Ganea
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Jumătate de victorie pentru Victor Ponta. Judecătorii i-au ridicat interdicţia impusă de procurori, de a vorbi public despre noul dosar în care este anchetat, dar menţin controlul judiciar dorit de anchetatori.

Vorbim despre o decizie definitivă a Înaltei Curți de Casație și Justiție, control judiciar menținut dar modificat în privința fostului premier, deputatul Victor Ponta. Acesta a contestat măsura impusă la începutul acestei săptămâni de procurorii de la DNA Ploiești în dosarul în care este cercetat pentru complicitate la spălarea banilor și pentru folosirea ilegală a influenței de lider politic în privința punerii lui Sebastian Ghiță pe listele electorale într-un colegiu eligibil la alegerile parlamentare de acum patru ani.

A fost ridicată interdicția impusă de procurori cu privire la declarații date în mass-media în legătură cu acest dosar în care este cercetat. Are însă în continuare obligația de a se prezenta săptămânal la secția 6 de poliția, de a nu lua legătura direct sau indirect cu martori sau persoane inculpate în dosar.

Procurorii îl acuză pe Victor Ponta de spălare de bani şi folosirea influenţei politice în scopuri ilegale. Anchetatorii spun că ar fi primit aproape un sfert de milion de euro de la Sebastian Ghiţă, ca să îl treacă pe listele parlamentare la PSD Prahova. Iar cu aceşti bani el ar fi plătit vizita ex-premierului Tony Blair, ca să îşi asocieze imaginea cu britanicul, şi să obţină capital electoral.

Reporter: Veţi cere ridicarea întregului control judiciar?

Victor Ponta: Eu cer un lucru simplu, ceea ce spun în sală să pot vă spun şi dumneavoastră şi oamenilor. Cred că e de bun simţ, nu?

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri