Dosarele lui Bercea Mondial, verificate. Vicepreşedintele CSM: "Nu sunt 100 de dosare, ci 28. Nu avem suspiciuni că s-ar fi intervenit pe lângă procurori" 

Data publicării:
crop CSM-2

CSM a decis să verifice modul în care procurorii au dat soluţii de neîncepere a urmăririi penale în 28 de dosare ale lui Bercea Mondial.

Vor fi făcute verificări la Parchetul Curţii de Apel Craiova, la DIICOT Craiova şi la DNA Craiova în legătură cu dosarele instrumentate acolo.

Gheorghe Muscalu, vicepreşedintele CSM, a declarat că este vorba despre 28 de dosare, dintre care două au fost soluţionate cu rechizitorii.

Potrivit lui Muscalu, vor fi verificate cauzele înregistrate şi soluţionate din 2006 la Parchetul Tribunalului Olt, cauze care provesc infracţiuni de corupţie, de dare de mită şi înşelăciuni.

(VIDEO - Gheorghe Muscalu)

La DIICOT Craiova şi Biroul Teritorial Olt vor fi verificate 13 cauze.

Verificările vor viza şi dosare la DNA Craiova.

Nu avem suspiciuni că s-a intervenit pe lângă procurori. Verificăm dosarele, verificările nu se fac pe procurori, ci dacă s-au respectat dispoziţiile legale. Inspecţia Judiciară va putea constata dacă în soluţionarea cauzelor au fost respectate normele de procedură şi au fost administrate probele necesare, precum şi dacă procurorii au supravegheat corect activitatea organelor de urmărire penală. Este greu ca aceste constatări să atragă răspunderea disciplinară. Redeschiderea nu este la îndemâna CSM”, a spus Gheorghe Muscalu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri